«Το περιπολικό δεν είναι ταξί» αλλά αν ήταν η 28χρονη Κυριακή μπορεί να ξυπνούσε σπίτι της σήμερα

Τζένη Ντεμιράι
«Το περιπολικό δεν είναι ταξί» αλλά αν ήταν η 28χρονη Κυριακή μπορεί να ξυπνούσε σπίτι της σήμερα

«Προφανώς και το περιπολικό δεν είναι ταξί. Το ταξί περιμένει να μπεις σπίτι ασφαλής», είναι μία από τις φράσεις που έχουν γίνει viral στα social media τις τελευταίες ώρες.

«Το περιπολικό δεν είναι ταξί», είπε στην Κυριακή Γρίβα ο αστυνομικός του τηλεφωνικού κέντρου λίγα μόλις δευτερόλεπτα πριν τον θάνατό της. Σα να μην άκουσε ποτέ ότι του είπε «Θέλω να πάω σπίτι και φοβάμαι να πάω μόνη μου. Τον είδα να περιμένει έξω από την πόρτα».

Η δολοφονία της 28χρονης Κυριακής από τον πρώην σύντροφό της έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, στο οποίο είχε μετάβει για να ζητήσει βοήθεια, έβαψε με μαύρο χρώμα τις πρώτες ημέρες του Απρίλη.

Άγιοι Ανάργυροι: Μια 28χρονη γυναίκα δολοφονείται έξω από το αστυνομικό τμήμα και ο φόβος μεγαλώνει

[368515] ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΣ 28ΧΡΟΝΗΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η Κυριακή κηδεύτηκε σήμερα 4 Απριλίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στα Άνω Λιόσια.

Η κοπέλα έχασε τη ζωή της μπροστά από το φυλάκιο του Αστυνομικού Τμήματος, τη Δευτέρα 1 Απριλίου, όταν ο 39χρονος της επιτέθηκε και τη μαχαίρωσε, μπροστά στα μάτια ενός φίλου που τη συνόδευε, του αστυνομικού που βρισκόταν μέσα στο φυλάκιο, αλλά και ανυποψίαστων περαστικών που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στην περιοχή. Έχασε τη ζωή της μιλώντας στο τηλέφωνο με το 100.

Δεν ήταν η πρώτη γυναίκα που πεθαίνει επειδή κάποιος πρώην θέλησε να «την εκδικηθεί», αλλά ήταν η πρώτη που έδειχνε να κάνει όλα τα «σωστά» βήματα και παρόλα αυτά, να «χάνεται».

Η Κυριακή δε σώπασε. Δε φοβήθηκε να φύγει, δε φοβήθηκε να μιλήσει, δε φοβήθηκε να ζητήσει βοήθεια. Τα έκανε όλα αυτά που μας συμβουλεύουν να κάνουμε, όμως, δεν φάνηκαν να είναι αρκετά. Γιατί το περιπολικό δεν είναι ταξί και δεν μπορεί να σε πάει σπίτι σου αν φοβάσαι ότι ο πρώην σου μπορεί να σε σκοτώσει.

Μήπως, όμως, θα έπρεπε να γίνει ταξί;

Αυτό είναι που πολλοί αναρωτιούνται και σε αυτή τη φράση είναι πολλοί εκείνοι που στάθηκαν, μετά τη δημοσιοποίηση της τηλεφωνικής συνομιλίας της Κυριακής με το 100.

«Προφανώς και το περιπολικό δεν είναι ταξί. Το ταξί περιμένει να μπεις σπίτι ασφαλής»

Η φράση «το περιπολικό δεν είναι ταξί» κοινοποιήθηκε παντού στο διαδίκτυο και πολλοί ήταν οι λογαριασμοί που θέλησαν να αποτυπώσουν μέσω λέξεων και τέχνης αυτή την τραγική ατάκα… που απόβηκε μοιραία.

«Πάντως αν το περιπολικό ήταν ταξί, τώρα μπορεί και να ήταν σπίτι της» έγραψε σε ένα πράσινο χαρτάκι το @thegreenpost_it και είναι στενάχωρο που πιθανότατα να έχει δίκιο.

https://www.instagram.com/p/C5ToBMFoo6f/

Ένας ακόμα λογαριασμός που έκανε σχετική δημοσίευση ήταν το koumpaki, που έγραψε «Προφανώς και το περιπολικό δεν είναι ταξί. Το ταξί περιμένει να μπεις σπίτι ασφαλής».

https://www.instagram.com/p/C5Tk9HPIgKK/

Ο λογαρισμός @je_men_fous_art χρησιμοποιώντας Illustrator σχολίασε ότι «το περιπολικό δεν είναι ούτε περιπολικό», αλλά μοιάζει περισσότερο με φέρετρο.

https://www.instagram.com/p/C5TnOh1IJjn/

Δες άλλες εικόνες που δημοσιεύτηκαν μετά τη φράση «το περιπολικό δεν είναι ταξί»

Πηγή κεντρικής εικόνας: @je_men_fous_art