22+Σήμερα: Τι τίτλους θα πάρει το πριγκιπικό ζεύγος όταν παντρευτεί;

22+Σήμερα: Τι τίτλους θα πάρει το πριγκιπικό ζεύγος όταν παντρευτεί;

Όπως είθισται όταν γίνεται ένας πριγκιπικός γάμος η βασίλισσα μοιράζει τίτλους. Ποιούς όμως θα πάρει η Kate Middleton και ο πρίγκιπας William;

Είκοσι δύο ημέρες πριν το γάμο και γεννάται το ερώτημα για τους τίτλους που θα «μοιράσει» η βασίλισσα εκείνη την ημέρα. Η παράδοση υπαγορεύει ότι άνδρες και γυναίκες (πάντα αναφερόμαστε στους βασιλικούς γάμους) λαμβάνουν τίτλους κατά την ημέρα του γάμου τους και είναι στην διακριτική ευχέρεια της βασίλισσας τι τίτλους θα δώσει.

Αν κοιτάξουμε στο παρελθόν, όταν ο πρίγκιπας Andrew –αδερφός του πρίγκιπα Καρόλου και τρίτο παιδί της βασίλισσας Ελισάβετ- παντρεύτηκε χρήστηκε μεταξύ άλλων δούκας του York και βαρόνος του Killyleagh, ενώ όταν παντρεύτηκε ο πρίγκιπας Edward (κι αυτός είναι γιος της βασίλισσας) χρήστηκε κόμης του Wessex και υποκόμης του Severn και οι σύζυγοί τους ανέλαβαν ανάλογους τίτλους.

Τώρα όσον αφορά στον πρίγκιπα William θα μπορούσε απλά να ζητήσει να κρατήσει τον τίτλο της αυτού υψηλότητας, όμως σύμφωνα με το πρωτόκολλο η μελλοντική σύζυγός του, Kate Middleton, δε μπορεί να πάρει αυτόν τον τίτλο, καθώς δεν είναι πριγκίπισσα.

Έτσι, λοιπόν, ίσως o William δεχτεί ένα δουκάτο και τότε η Kate θα γίνει αυτόματα δούκισσα με ποιο πιθανά τα δουκάτα των Clarence, Cambridge, Connaught και Sussex. Βέβαια, τέλος, το πιο πιθανόν είναι το πριγκιπικό ζεύγος να λάβει περισσότερους από έναν τίτλους και μάλλον κάποιον που θα έχει σχέση με τη Σκωτία, όπου γνωρίστηκαν.