Mα τόσα χρόνια λάθος; Η αποκάλυψη για τoν ήρωα του Harry Potter που μας ξάφνιασε

Γωγώ Φούντα
Mα τόσα χρόνια λάθος; Η αποκάλυψη για τoν ήρωα του Harry Potter που μας ξάφνιασε

Αυτό σίγουρα μας βρήκε απροετοίμαστους

Αν είστε φαν του Harry Potter και νομίζατε ότι ξέρατε τα πάντα γύρω από το διάσημο μάγο και την παρέα του, ήρθε η ώρα να μοιραστούμε μαζί σας μία πληροφορία, η οποία το λιγότερο θα σας... σοκάρει! Διότι, τόσο όσοι έχουν διαβάσει τα βιβλία στα ελληνικά, όσο και αυτοί που τα διάβασαν στην original μορφή τους, έχουν πέσει σε μία παγίδα, την οποία μόνο η J.K Rowling ξέρει, και... αποκαλύπτει!

Εσείς τόσα χρόνια, πώς προφέρατε το όνομα του Voldemort; Υποθέτουμε όπως και όλος ο κόσμος. Έλα όμως που τα πράγματα δεν είναι έτσι, και σύμφωνα με τη συγγραφέα των διάσημων βιβλίων, το τελευταίο t στο όνομα του σατανικού μάγου, δεν προφέρεται καν!

harry-potter-and-deathly-hallows-part-2-movie-photo-011 5f83d

Και υπάρχει και εξήγηση γι' αυτό, και μάλιστα διπλή. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το t δεν προφέρεται γιατί το Voldemort προέρχεται από τη φράση vol de mort που σημαίνει πτήση θανάτου. Άλλοι υποστηρίζουν ότι η ρίζα του είναι το γαλλικό voleur de mort δηλαδή αυτός που έκλεψε το θάνατο, ή καλύτερα τον ξεγέλασε.

23AC188800000578-3229825-image-m-70 1441916755368 06607

Όπως και να είναι βέβαια το σωστό, εμείς μάλλον θα συνεχίσουμε να το προφέρουμε λάθος, όπως και πολλά άλλα ονόματα των βιβλίων!