Εσύ ήξερες γιατί ο πρίγκιπας Louis δεν έχει επίθετο;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Εσύ ήξερες γιατί ο πρίγκιπας Louis δεν έχει επίθετο;

Να τι λέει ένας ειδικός

Ο πρίγκιπας Louis βρίσκεται ήδη στη ζωή εδώ και πέντε μήνες, όμως όπως είναι λογικό, λόγω του ό,τι είναι αρκετά μωρό, οι εμφανίσεις του είναι πολύ σπάνιες. Βέβαια και η ίδια η Kate Middleton βρίσκεται ακόμη σε άδεια μητρότητας, οπότε είναι λογικό να μην τον βλέπουμε. Όσο ο μικρός πρίγκιπας λοιπόν απολαμβάνει την θαλπωρή και την αγάπη της μαμάς του, πολλά ερωτήματα γεννιούνται, όπως γιατί ο πρίγκιπας Louis, δεν έχει επίθετο.

Και έχουμε και την απάντηση, αφού ένας ειδικός σε αυτά τα θέματα του παλατιού φρόντισε να «ψάξει» ενδελεχώς το θέμα και να μας δώσει τις απαντήσεις που ψάχναμε. Όλες οι οικογένειες έχουν ένα επίθετο το οποίο περνάει από άτομο σε άτομο, όμως αυτό δεν ισχύει για την Βρετανική βασιλική οικογένεια, που ακολουθεί τους δικούς της κανόνες. Έχουν επίσημους τίτλους που μπορεί συνολικά να αποτελούνται μέχρι και 15 λέξεις, συνήθως όμως χρησιμοποιούν μόνο το πρίγκιπας ή πριγκίπισσα, μπροστά από το όνομα που τους έχει δοθεί.

Δες και αυτό: Η κρυφή έξοδος της Kate Middleton που δεν μάθαμε ποτέ! Που πήγε η δούκισσα του Cambridge;

Ωστόσο από τότε που ο πρίγκιπας Louis ήρθε στον κόσμο όλοι αναρωτιούνται αν θα έχει το επίθετο των προγόνων του (πρίγκιπας Φίλιππος και βασίλισσα Ελισάβετ), το οποίο χρησιμοποιούν συνήθως σε ειδικές περιστάσεις. Αυτό το επίθετο είναι το Mountbatten-Windsor (από τον Φίλιππο και την Ελισάβετ αντίστοιχα) και σύμφωνα με τη συγγραφέα και ειδικό σε αυτά τα θέματα Marlene Eilers Koenig, ο πρίγκιπας Louis δεν θα έχει επίθετο, ενώ και το πιστοποιητικό γέννησης του αναφέρει His Royal Highness Prince Louis of Cambridge.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα μεγαλύτερα αδέρφια του George και Charlotte, που επίσης δεν έχουν επίθετο. Το «επίθετο» που θα μπορούν να χρησιμοποιούν όταν χρειάζεται, είναι αυτό του οίκου τους. Για παράδειγμα ο πρίγκιπας George στο σχολείο εγγράφηκε με το όνομα George Cambridge και αυτό γιατί ο μπαμπάς του είναι ο Δούκας του Cambridge. Όπως καταλαβαίνεις το ίδιο ισχύει και για τη Charlotte και για τον Louis.

Αυτό το διάβασες; Oops! Η Kate Middleton μόλις αποκάλυψε το παρατσούκλι του William

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο στη ροή ειδήσεων του Newsbomb.gr