Ο James Middleton, η κατάθλιψη και ο ρόλος της Kate Middleton

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Ο James Middleton, η κατάθλιψη και ο ρόλος της Kate Middleton

Η αποκάλυψη που δεν περίμενες να ακούσεις

Οι τέσσερις τελευταίες μέρες ανήκουν δικαιωματικά και μόνο στον αδερφό της Kate Middleton, James, ο οποίος έκανε την εμφάνιση του στο Instagram, κάνοντας δημόσιο το προφίλ του, έπειτα από έξι χρόνια που είναι μέλος του κοινωνικού αυτού δικτύου. Πέρα όμως από αυτήν την απρόσμενη κίνηση ο James έκανε κάτι ακόμη.

Μίλησε για την κατάθλιψη, την οποία περνάει τα τελευταία χρόνια, αλλά και πώς τον βοήθησε η Kate να μιλήσει γι’ αυτό. Πρόσφατα μάλιστα ο James διαγνώστηκε ως άτομο με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής, και αυτό είναι κάτι ακόμη που δεν ξέραμε για εκείνον. «Νιώθω υποχρεωμένος να μιλήσω ανοιχτά γι’ αυτό το θέμα, γιατί αυτό ακριβώς είναι που ο κουνιάδος μου William, η αδερφή μου Kate και ο πρίγκιπας Harry υποστηρίζουν μέσα από το φιλανθρωπικό τους έργο για την ψυχική υγεία, Heads Together», ανέφερε αρχικά στη DailyMail.


https://www.instagram.com/p/BTrnhSjDosK

Εξηγώντας πως ήταν η Δούκισσα του Cambridge που τον ενθάρρυνε να μιλήσει ανοιχτά για την κατάθλιψη του, ο 31χρονος επιχειρηματίας είπε στη DailyMail: «Η κατάθλιψη είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι του σύνθετου παζλ που είμαι εγώ. Από τότε που ήμουν παιδί ήξερα πως είμαι δυσλεκτικός. Τα γράμματα και οι αριθμοί εξακολουθούν να χοροπηδάνε και να θολώνουν στη σελίδα μπροστά μου και ορισμένες μέρες έχω δυσκολία στο να συλλαβίσω ακόμη και τα πιο απλά λόγια. Αλλά μόλις πριν από ένα χρόνο διαγνώσθηκα με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής (ADD) κι έτσι όλες οι ιδιορρυθμίες και οι αδυναμίες του χαρακτήρα μου άρχισαν να έχουν νόημα».


https://www.instagram.com/p/BHkA9_egs1B

Μάλιστα πολλοί τον ρωτούν αν το δημόσιο προφίλ του έχει κάνει πιο δύσκολο για εκείνον το πρόβλημα του. Ωστόσο ο James πιστεύει πως θα αντιμετώπιζε τις ίδιες δυσκολίες οποιονδήποτε και αν παντρευόταν η αδερφή του. «Νιώθω υποχρέωση μου να μιλήσω για το πρόβλημα μου, έτσι ώστε να βοηθήσω άλλους ανθρώπους που υποφέρουν όπως εγώ να το λύσουν», ανέφερε ο 31χρονος.

Ο James πάντως μέσα από το δικό του πρόβλημα και χρησιμοποιώντας την δική του online πλατφόρμα μιλά για θέματα ψυχικής υγείας με την ελπίδα ότι μπορεί να βοηθήσει άλλους ανθρώπους.