Η τραγωδία που συγκλόνισε τους πρίγκιπες και το μήνυμα της Meghan και της Kate στο Instagram

Πατούλια Κατερίνα
Η τραγωδία που συγκλόνισε τους πρίγκιπες και το μήνυμα της Meghan και της Kate στο Instagram

Συγκλονισμένοι οι πρίγκιπες

Μια τραγωδία ήταν αρκετή για να ενώσει τους πρίγκιπες William και Harry αλλά και τις συζύγους τους Kate Middleton και Meghan Markle αντίστοιχα.

Με κοινό μήνυμά τους στο Instagram, στον επίσημο λογαριασμό του Παλατιού, οι τέσσερις fab four όπως τους ονομάζουν οι fans, υπογράφουν ένα κείμενο προσευχής σε όσους έχασαν τη ζωή τους στο Christchurch της Νέας Ζηλανδίας.

Το Κράιστσερτς θρηνεί τις ζωές τουλάχιστον 49 ανθρώπων ενώ δεκάδες τραυματίστηκαν σε δύο επιθέσεις σε τζαμιά. Πρωταγωνιστής της επίθεσης είναι ένας ακροδεξιός Αυστραλός 28 ετών ο οποίος μετέδωσε ζωντανά περίπου 15 λεπτά από την επίθεσή του στο Facebook.

Στο μήνυμά της στο Instagram, η τετράδα της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Οι καρδιές μας είναι στις οικογένειες και στους φίλους των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση στο Christchurch. Είχαμε όλοι μας την ευκαιρία να βρεθούμε στο Christchurch και να νιώσουμε την ζεστή καρδιά και το γενναιόδωρο πνεύμα των υπέροχων ανθρώπων του. Κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να φοβάται να επισκεφτεί το μέρος λατρείας της πίστης του.
Αυτή η άδικη επίθεση είναι προσβολή στους ανθρώπους του Christchurch και της Νέας Ζηλανδίας αλλά και της μουσουλμανικής κοινότητα. Πρόκειται για μια τρομακτική επίθεση σε έναν τρόπο ζωής που ενσωματώνει την ευπρέπεια, την κοινότητα και τη φιλία.
Γνωρίζουμε ότι από αυτή την καταστροφή και το βαθύ πένθος, ο λαός της Νέας Ζηλανδίας θα ενωθεί για να δείξει ότι ένα τέτοιο κακό δεν μπορεί ποτέ να νικήσει τη συμπόνια και την ανοχή.
Στέλνουμε τις σκέψεις και τις προσευχές μας σε όλους τους ανθρώπους της Νέας Ζηλανδία».

Ο δούκας και η δούκισσα του Cambridge και ο δούκας και η δούκισσα του Sussex.
Το μήνυμα κλείνει με την φράση Kia kaha στην γλώσσα των Μαορί, την οποία οι άνθρωποι της Νέας Ζηλανδίας χρησιμοποιούν για να δηλώσουν το «Μείνε Δυνατός».

Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan βρέθηκαν στην Νέα Ζηλανδία τον περασμένο Οκτώβριο ενώ το ζευγάρι είχε υποδεχτεί η πρωθυπουργός της χώρας και πλήθος κόσμου αλλά και οι επιβλητικοί Μαορί. Από την άλλη, William και Kate είχαν βρεθεί στη Νέα Ζηλανδία πριν 5 χρόνια, τον Απρίλιο του 2014 με τον μόλις οκτώ μηνών τότε πρωτότοκο γιο τους George.