Η φωτογραφία του πρίγκιπα Harry και η συγκλονιστική ομοιότητα με τη μαμά του Diana

Πατούλια Κατερίνα
Η φωτογραφία του πρίγκιπα Harry και η συγκλονιστική ομοιότητα με τη μαμά του Diana

Ο πρίγκιπας Harry περπατά στο δρόμο με τις νάρκες, όπως και η μητέρα του

Ιανουάριος 1997: Λίγους μήνες πριν τον άδικο θάνατό της σε τροχαίο στο Παρίσι κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, η πριγκίπισσα Diana ταξιδεύει ως την Angola.

Το διάστημα αυτό, η πριγκίπισσα έχει χωρίσει από τον πρίγκιπα Κάρολο και συνεχίζει το έργο της ως μονάδα πια ενώ οι φήμες την θέλουν ζευγάρι με ton Hasnat Ahmad Khan, τον καρδιοχειρουργό από το Πακιστάν.

Στο ταξίδι της αυτό, κι ενώ η Lady Di προσπαθεί να δείξει το πόσο υποφέρουν τα παιδιά στο Huambo από τις νάρκες που βρίσκονται κρυμμένες στα βήματά τους, τα μέσα δεν μεταδίδουν τις εικόνες που θέλει να δείξει στον κόσμο η 36χρονη τότε πριγκίπισσα.

Ένα τηλέφωνο στον τότε αγαπημένο της αρκεί, για να πάρει την απόφαση να μείνει στην ιστορία με μια μόνο κίνησή της: η Diana αποφασίζει να περπατήσει ανάμεσα στις νάρκες με σκοπό να αφυπνίσει ολόκληρο τον πλανήτη.



Δύο δεκαετίες αργότερα, ο γιος της Harry, ταξιδεύει ως την Angola, στο Huambo στα πλαίσια του οικογενειακού ταξιδιού του στην Αφρική και ακολουθεί τον δρόμο που χάραξε η μητέρα του, περπατώντας κι ο ίδιος ανάμεσα στις νάρκες.

Στο μήνυμα του Sussex στο Instagram, βλέπουμε για πρώτη φορά φωτογραφία της Diana από εκείνο το σπουδαίο ταξίδι του 1997, ενώ σε post που ακολουθεί ο Harry θυμίζει την μητέρα του και συγκλονίζει.



Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι πως ο δρόμος που περπάτησε ο Harry δεν είναι ακριβώς ο ίδιος με εκείνον που πάτησε η μητέρα του, μιας και το σημείο εκείνο είναι πια ελεύθερο από νάρκες, είναι στρωμένο με άσφαλτο και γεμάτο κτήρια.

hallo

Παρόλα αυτά, η Angola ευελπιστεί να είναι ελεύθερη ναρκών μέχρι το 2025 ενώ 60 εκατομμύρια κόσμου σκοτώνονται κάθε μέρα από νάρκες σε όλο τον πλανήτη.



Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις, είναι πως πριν έξι χρόνο, ο Harry είχε επισκεφτεί ξανά την Angola και είχε ακολουθήσει ξανά τα χνάρια της μαμάς του περπατώντας σε δρόμο επικίνδυνο, όμως τότε τα μίντια δεν είχαν καλύψει την επίσκεψή του με τον τρόπο που έκαναν σήμερα.