Eurovision 2020: To Βέλγιο στέλνει ένα από τα πιο διάσημα συγκροτήματα της μουσικής βιομηχανίας

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Eurovision 2020: To Βέλγιο στέλνει ένα από τα πιο διάσημα συγκροτήματα της μουσικής βιομηχανίας

Και είναι η πρώτη επιβεβαιωμένη συμμετοχή

Έχουν περάσει περίπου πέντε μήνες από την φετινή Eurovision, και θέλουμε άλλους 7 μέχρι τον 64ο μουσικό διαγωνισμό. Και μπορεί η Ελλάδα να μην έχει κάνει ακόμη τις δικές της προσεγγίσεις, για το ποιος θα την εκπροσωπήσει, υπάρχουν όμως και χώρες που όχι απλά έκαναν, αλλά ανακοίνωσαν ήδη και την συμμετοχή τους.

Πριν από μερικές ώρες μάθαμε τα δύο επικρατέστερα ονόματα που η Κύπρος θέλει να στείλει φέτος. Μια άλλη χώρα όμως, το Βέλγιο, ανακοίνωσε ήδη επίσημα ποιος θα την εκπροσωπήσει. Και δεν είναι άντρας, ούτε γυναίκα τραγουδίστρια. Είναι ένα από τα πιο διάσημα συγκροτήματα της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας.

Όπως είδαμε τόσο στο επίσημο site της Eurovision, όσο και στο Instagram account τους, το Βέλγιο επέλεξε ως εκπρόσωπο τους Hooverphonic. Και αυτό είναι ίσως το καλύτερο νέο της ημέρας, και ας είναι ακόμη Οκτώβρης. Οι Hooverphonic σχηματίστηκαν το 1995 και τους ακούμε μέχρι και σήμερα. Τον Οκτώβρη του 2008 η τραγουδίστρια του συγκροτήματος Geike Arnaert, ανακοίνωσε πως αποχωρεί καθώς ήθελε να ακολουθήσει solo καριέρα.

To 2010 βρήκαν μία άξια διάδοχο της Geike, την Noémie Wolfs, η οποία όμως αποχώρησε το 2015. Τον Απρίλιο του 2018, το συγκρότημα ανακοίνωσε την νέα του τραγουδίστρια Luka Cruysberghs, με την οποία και θα εκπροσωπήσουν το Βέλγιο στον διαγωνισμό της Eurovision στο Rotterdam τον Μάιο του 2020.