Ο Joaquin Phoenix συνελήφθη, λίγες εβδομάδες πριν τα Oscar

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Ο Joaquin Phoenix συνελήφθη, λίγες εβδομάδες πριν τα Oscar

Μα τι συνέβη;

Μπορεί η εβδομάδα που διανύσαμε να ξεκίνησε πολύ καλά για τον Joaquin Phoenix, ο οποίος κέρδισε το βραβείο α’ ανδρικού ρόλου στις Χρυσές Σφαίρες, όμως μέχρι τη λήξη της δεν ήταν ίσως αυτή που περίμενε πραγματικά. Μόλις μερικές εβδομάδες πριν από τα βραβεία Oscar, ο ηθοποιός του Joker συνελήφθη, κι εμείς έχουμε μείνει να αναρωτιόμαστε τη συνέβη.

Ο Joaquin και ο συνάδελφός του ηθοποιός, Martin Sheen, συμμετείχαν σε μία διαδήλωση πορεία που διοργάνωσε η ηθοποιός Jane Fonda για την κλιματική αλλαγή, με αποτέλεσμα να συλληφθεί. Και αυτό ήταν σίγουρα κάτι που δεν περίμενε να του συμβεί. Ο βραβευμένος με χρυσή σφαίρα ηθοποιός βρισκόταν στην Ουάσιγκτον γι’ αυτή τη διαδήλωση, από όπου και συνελήφθη από τις αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής.

Μόλις λίγες εβδομάδες πριν τα βραβεία Oscar, ο ηθοποιός στιγματίζεται με αυτή τη σύλληψη και κανείς δεν ξέρει αν αυτό θα έχει κάποιον αντίκτυπο. Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής αν ο ηθοποιός έχει αφεθεί ελεύθερος ή αν πέρασε κάτι σαν αυτόφωρο, όμως είναι κάτι που συζητήθηκε και συζητιέται ήδη στα tabloids. Την είδηση μετέδωσε πρώτο το Deadline, και στη συνέχεια κυκλοφόρησε και στα υπόλοιπα Μέσα ενημέρωσης.