Ο πρίγκιπας Harry είχε «προβλέψει» την αποχώρηση του από το παλάτι πριν από δύο χρόνια

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Ο πρίγκιπας Harry είχε «προβλέψει» την αποχώρηση του από το παλάτι πριν από δύο χρόνια

Μάλλον κάτι ήξερε

Η ανακοίνωση του Harry και της Meghan Markle να κάνουν πίσω ως ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, σόκαρε ουσιαστικά όλο τον κόσμο πριν από τέσσερις ημέρες, και υπάρχουν δεκάδες tweets που το αποδεικνύουν. Ρίχνοντας όμως μια ματιά στο πρόσφατο παρελθόν θα δεις πως ο Harry υπαινίχθηκε πως εξετάζει αυτή την τολμηρή κίνηση.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στη Mail on Sunday, ο δούκας του Sussex δήλωσε πως η αποχή από τα βασιλικά του καθήκοντα σε αντάλλαγμα για μία πιο «κοινή» ζωή, του φαινόταν πιο ελκυστική, ειδικά μετά τη θητεία του στο στρατό. Ο Harry αναφέρθηκε στον χρόνο που πέρασε μακριά από τη βασιλική ζωή ως την καλύτερη απόδραση που είχε ποτέ.

«Ένιωσα ότι ήθελα να είμαι έξω από αυτό, αλλά στη συνέχεια αποφάσισα να μείνω μέσα και να δουλέψω έναν ρόλο για τον εαυτό μου», δήλωσε ο Harry. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η επιθυμία του να παραμείνει πιστός στη γιαγιά του (aka τη βασίλισσα) επηρέασε επίσης την απόφασή του να συνεχίσει την ενασχόληση με τα βασιλικά καθήκοντα. Όταν παρέμεινε για δέκα εβδομάδες στο Αφγανιστάν ο Harry δήλωσε: «Δεν ήμουν πρίγκιπας, ήμουν μόνο ο Harry. Ένιωσα σαν να έχω πραγματικά κάτι. Έχω μια βαθιά κατανόηση για όλα τα είδη ανθρώπων από διαφορετικά υπόβαθρα και ένιωσα ότι ήμουν μέλος μιας ομάδας. Δεν θέλουμε να είμαστε απλώς μια δέσμη διασημοτήτων αλλά να χρησιμοποιήσουμε το ρόλο μας για καλό».

Τα συναισθήματα του 2017 του Harry αντανακλούν αυτό που ελπίζει να επιτύχει μαζί με τη σύζυγό του, Meghan Markle κι ελπίζουμε να το καταφέρουν. Πάντως εξακολουθούμε να μην καταλαβαίνουμε γιατί η οικογένεια του εξεπλάγη τόσο πολύ, έχοντας κάνει αυτές τις δηλώσεις δυο χρόνια πριν.