Μπορεί ο πρίγκιπας Harry να μείνει και να εργαστεί στις ΗΠΑ;

Μπορεί ο πρίγκιπας Harry να μείνει και να εργαστεί στις ΗΠΑ;

Τι ακριβώς ισχύει για τον πρίγκιπα;

H απόφαση της Meghan Markle Και του πρίγκιπα Harry να μετακομίσουν στο Los Angeles φαίνεται πως έχει βρει πολλούς εχθρούς με κύριο τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Δικηγόρος με ειδίκευση σε θέματα μεταναστευτικού, μίλησε στην Page Six της Post και ανέφερε πως ο Harry θα δυσκολευτεί πολύ εξαιτίας του συστήματος των ΗΠΑ. Ο Καναδάς αποτελεί κομμάτι της Κοινοπολιτείας κι εκεί ο πρίγκιπας δεν θα αντιμετώπιζε κανένα απολύτως πρόβλημα, ειδικά τώρα που παραιτήθηκε των royal καθηκόντων του.

Δεν ισχύει όμως το ίδιο με τις ΗΠΑ κι εκεί ο πρίγκιπας θα πρέπει να μπει κάτω από την ευθύνη της Markle υπό την μορφή του sponsor για να παραμείνει στις ΗΠΑ και να εργαστεί, μιας κι εκείνη είναι πολίτης της χώρας.
Αρχικά θα πρέπει να δηλώσει μια προσωρινή εργασία και θα έχει όριο στα ταξίδια του ενώ μετά από τρία χρόνια θα μπορεί να θεωρηθεί πολίτης των ΗΠΑ παρά το γεγονός πως είναι παντρεμένος με την Markle.

Η visa του Harry στις ΗΠΑ είναι αυτή τη στιγμή είτε του τακτικού τουρίστα, είτε διπλωματική και με καμία από τις δύο δεν μπορεί να εργαστεί.