Μάθαμε πώς θα φωνάζουν τον πρίγκιπα William όταν γίνει βασιλιάς

Μάθαμε πώς θα φωνάζουν τον πρίγκιπα William όταν γίνει βασιλιάς

Ακούγεται αυτονόητο πιστεύεις;

Δεν ξέρουμε σε πόσα χρόνια από τώρα θα συμβεί αυτό, όμως το σίγουρο είναι πως σε λίγα χρόνια ο William θα είναι ο νέος βασιλιάς της Αγγλίας. Είναι τρίτος στη σειρά της διαδοχής του θρόνου και σίγουρα οι πιθανότητες αυτό να συμβεί στο έμμεσο μέλλον είναι πολλές. Η ερώτηση βέβαια που προκύπτει δεν είναι το πότε θα γίνει αυτό, αλλά ποιο θα είναι το όνομά του.

Προφανώς προσανατολίζεσαι –και δεν έχεις άδικο- πως θα είναι ο βασιλιάς William, ωστόσο ο δούκας του Cambridge έχει ακόμη μερικές επιλογές για να διαλέξει. Οι Βρετανοί μονάρχες όταν ανέβαιναν στον θρόνο υιοθετούσαν ένα νέο όνομα. Για παράδειγμα ο μπαμπάς της βασίλισσας Ελισάβετ, του οποίου το όνομα ήταν Albert, όταν έγινε βασιλιάς επέλεξε ως βασιλικό όνομα το George, κι έτσι έγινε γνωστός ως King George VI.

Η Ελισάβετ από την άλλη δεν άλλαξε το όνομά της όταν ανέβηκε στον θρόνο κι έγινε γνωστή ως Queen Elizabeth II. Ο πλήρης τίτλος της είναι Ελισάβετ η δεύτερη, με τη χάρη του Θεού, του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας, των άλλων Βασιλείων και επικεφαλής της Κοινοποιλιτείας, υπερασπίστρια της πίστης.

Ο William λοιπόν έχει την επιλογή να διαλέξει ανάμεσα στα ενδιάμεσα ονόματα που του έχουν δοθεί, μεταξύ των Arthur, Philip, Louis ή George, όπως και ο προ-πάππους του. Ωστόσο αν κρατήσει το δικό του όνομα θα είναι γνωστός ως Βασιλιάς William V. Για την ιστορία η Kate θα είναι γνωστή ως Queen consort (aka σύζυγος του βασιλιά) και θα έχει τον τίτλο της Queen Catherine.