Άκης Πετρετζίκης: Ο νικητής του MasterChef & η φράση που δεν θα ξεχάσει κανείς

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Άκης Πετρετζίκης: Ο νικητής του MasterChef & η φράση που δεν θα ξεχάσει κανείς

Δεν γίνεται να μην θυμάσαι

Το MasterChef 4 ολοκλήρωσε τον κύκλο του γι’ αυτή την τηλεοπτική σεζόν εχθές το βράδυ, με τον Σταύρο Βαρθαλίτη να αναδεικνύεται MasterChef για φέτος. Από το Πάσχα ακόμη που είχαν κυκλοφορήσει κάποια spoilers ξέραμε την κατάληξη περίπου, όμως έπρεπε να φτάσουμε στον τελικό για να δούμε αν πραγματικά ισχύουν. Σταύρος και Σταυρής παρέμειναν μαζί στον τελικό και διαγωνίστηκαν για ένα έπαθλο κι ένα χρηματικό ποσό αξίας 50 χιλιάδων ευρώ. Ο νικητής ήταν ο Σταύρος παίρνοντας σε μία από τις δοκιμασίες μάλιστα το απόλυτο 30αρι, αφού και οι τρεις κριτές βαθμολόγησαν το πιάτο του με 10.

Πριν 11 χρόνια γνωριζόμασταν με τον πρώτο Έλληνα MasterChef, ο οποίος δεν ήταν άλλος φυσικά από τον Άκη Πετρετζίκη. Ένα τελικός που επίσης έμεινε στην ιστορία για πολλούς λόγους. Ο Άκης φυσικά σχολίασε τη νίκη του Σταύρου Βαρθαλίτη όπως ήδη είδαμε στο account του στο Twitter και με το σχόλιο αυτό θυμηθήκαμε και τη δική του νίκη.

Ο πρώτος Έλληνας MasterChef, Άκης Πετρετζίκης έγραψε χαρακτηριστικά για τον Σταύρο. «Ο νέος είναι ωραίος», κι εμείς συμπληρώσαμε στο μυαλό μας τη φράση λέγοντας πως ο παλιός (aka Άκης) είναι αλλιώς. Πάντως από τον τελικό ανάδειξης νικητή του Άκη, ένα πράγμα θυμόμαστε όλοι, και θα θυμόμαστε πάντα. Ο Μιχάλης με τον οποίο ο Άκης έφτασε στον τελικό είχε συγκεντρώσει 63 βαθμούς στο τέλος και όλοι περίμεναν τη βαθμολογία για το γλυκό του Άκη.



Κανείς δεν πίστευε πως ο Άκης θα έπαιρνε τέτοια βαθμολογία που θα περνούσε ακόμη και μπροστά από τον Μιχάλη. Και όμως αυτό συνέβη. Δύο 9αρια και ένα 10αρι από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο διαμόρφωσαν την τελική βαθμολογία του στους 64 βαθμούς περνώντας μπροστά από τον Μιχάλη, κερδίζοντας τον τίτλο του πρώτου Έλληνα MasterChef.



Τι δεν θα ξεχάσουμε όμως ποτέ από εκείνη τη μέρα; Φυσικά την Ευγενία Μανωλίδου, η οποία στο κλείσιμο δίνοντας στον Άκη Πετρατζίκη τον επίσημο τίτλο του είπε το θρυλικό και αξέχαστο: «Αχ! Θα καταρρεύσω».