Εξαφάνιση Naya Rivera: Η αστυνομία αποφάνθηκε, δεν πρόκειται για αυτοκτονία

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Εξαφάνιση Naya Rivera: Η αστυνομία αποφάνθηκε, δεν πρόκειται για αυτοκτονία

Τι συνέβη στην ηθοποιό τελικά;

Από το απόγευμα της Τετάρτης αγνοείται η τύχη της ηθοποιού και πρωταγωνίστριας του Glee, Naya Rivera, η οποία είχε βγει για βαρκάδα με τον 4χρονο γιο της. Η 33χρονη έκανε βουτιά από τη βάρκα κι έκτοτε κανείς δεν γνωρίζει που είναι η ηθοποιός. Βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος της περιοχής έχει καταγράψει την 33χρονη με τον γιο της τη στιγμή της άφιξής τους στη λίμνη Piru όπου και πήραν τη μισθωμένη βάρκα, και αυτή είναι η τελευταία φορά που την είδαμε. Το λιμενικό εντόπισε τη βάρκα με το αγοράκι μέσα αποκοιμισμένο και φορώντας το σωσίβιό του, όμως ο μικρός δεν μπορούσε να πει και πολλά πράγματα.

Ίσως να μην έχει καταλάβει καν τι έχει συμβεί. Απλά όταν τον βρήκαν το μόνο που είπε είναι πως η μαμά του έκανε βουτιά και δεν επέστρεψε ποτέ. Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως η 33χρονη επιχείρησε απόπειρα αυτοκτονίας, όμως σύμφωνα με νέες πληροφορίες οι αρχές διέψευσαν οποιαδήποτε φήμη για αυτοκτονία, αναφέροντας μάλιστα πως δεν υπάρχει τίποτα που να αποδεικνύει κάτι τέτοιο. Ο ερευνητής Kevin Donoghue είπε στο People ότι η εξαφάνιση της Naya φαίνεται να είναι τυχαία.

«Πήραμε κατάθεση από τον γιο της και δεν υπήρχε τίποτα που να μάθαμε το οποίο μάλιστα να υποδηλώνει ότι αυτό ήταν αυτοκτονία. Όλα όσα έχουμε μάθει μέχρι στιγμής οδηγούν σε αυτό το ατύχημα αναψυχής με νερό», είπε.

«Για να πούμε οριστικά τι πραγματικά συνέβη, πραγματικά δεν μπορούμε να πούμε ακόμη. Απλώς δεν ξέρουμε, είναι ένα μυστήριο», πρόσθεσε ο Donoghue. «Εξακολουθούμε να διερευνούμε, συνεχίζουμε να ψάχνουμε. Προσπαθούμε να αποκαλύψουμε στοιχεία και ενδείξεις καθώς συνεχίζουμε την έρευνα, αλλά μέχρι στιγμής, δεν έχουμε πολλές πληροφορίες για να μαντέψουμε τι θα μπορούσε να έχει συμβεί.

Είπε επίσης ότι δεν είναι σαφές αν ο 4χρονος Josey ανέβηκε ξανά στο σκάφος μόνος ή αν η Naya τον βοήθησε να επιστρέψει. Είπε: «Ξέρω ότι βρισκόταν στο νερό. Δεν ξέρω αν τον βοήθησε να επιστρέψει στη βάρκα. Δεν ξέρω». Μάλιστα νέες πληροφορίες αναφέρουν πως οι καιρικές συνθήκες στη λίμνη Piru δυσκολεύουν πολύ τη σωστική ομάδα να βρει τη Naya, χρησιμοποιούν όμως sonar σάρωσης για να βγάλουν φωτογραφίες από τον πάτο της λίμνης.

«Οι συνθήκες δεν είναι όπως είναι στον ωκεανό, όπου μπορείς να έχεις μερικά μέρη πραγματικά καθαρά, καθαρό νερό. Στις λίμνες, συνήθως όσο πιο κοντά φτάνεις στον πυθμένα, τόσο λιγότερο ορατό είναι», είπε ο Donoghue. «Έτσι, αν βρίσκεται στον πάτο της λίμνης, πιθανώς βρίσκεται κάπου όπου δεν υπάρχει ορατότητα».