Κανένας ιός δεν τον τρομάζει! Ο πρίγκιπας Φίλιππος επέστρεψε από την σύνταξη

Πατούλια Κατερίνα
Κανένας ιός δεν τον τρομάζει! Ο πρίγκιπας Φίλιππος επέστρεψε από την σύνταξη

Μετά από μήνες καραντίνας με την βασίλισσα επέστρεψε στα royal καθήκοντά του

Τι και ποιον να φοβηθεί ο πρίγκιπας Φίλιππος; Οι φήμες τον ήθελαν νεκρό πριν κάποιους μήνες, κάποιες άλλες φήμες τον ήθελαν φοβισμένο από τον κορονοϊό να μην συναντά ούτε καν το προσωπικό του κάστρου του Windsor στο οποίο πέρασε την καραντίνα με την βασίλισσα, κι ο ίδιος έκλεισε στόματα.
Ο Φίλιππος, στα 99 του πια χρόνια, αποφάσισε να επιστρέψει στα royal καθήκοντά του μετά την συνταξιοδότησή του το 2017 και το λες μπηχτή στην παραίτηση του εγγονού του πρίγκιπα Harry.
Η εμφάνιση του δούκα του Ενδιβούργου, του πιο αγαπημένου royal των εργαζομένων στο Παλάτι, καθώς παρέδωσε τον τίτλο του Συνταγματάρχη των The Rifles στην Καμίλα, σε μια επίσημη τελετή στο κάστρο του Windsor κι ενώ η δούκισσα της Κορνουάλης ήταν ακόμα στο Highgrove House του Gloucestershire.



Ο Φίλιππος αποστρατεύθηκε όταν η Ελισάβετ έγινε βασίλισσα το 1952, έχοντας προηγουμένως φθάσει μέχρι το βαθμό του αντιπλοιάρχου ενώ πάντα αγαπούσε και στήριζε τους ανθρώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και οι δύο εγγονοί του, William Και Harry είχαν ακολουθήσει μια εξίσου σημαντική στρατιωτική καριέρα.

Η θέση που κατείχε ο Φίλιππος, ήταν προορισμένη να δοθεί στον Harry ο οποίος δεν είχε φανταστεί πως με την παραίτησή σου, θα έπρεπε να παραιτηθεί μετά από μια εξαιρετική στρατιωτική καριέρα κι έχοντας υπηρετήσει δύο φορές στο Αφγανιστάν. Ο Harry είχε τρεις στρατιωτικούς τίτλους που αναγκάστηκε να απαρνηθεί, με το Megxit, εκείνον του Γενικού καπετάνιου του βασιλικού ναυτικού, του διοικητή επί των τιμών της πολεμικής βάσης Honington και του Επίτιμου Αρχηγού των Μικρών Πλοίων και Καταδύσεων των Βασιλικού Ναυτικού Διοικητηρίου.

Τα δημοσιεύματα ήθελαν άλλωστε τον Φίλιππο, να έχει απογοητευτεί περισσότερο απ' όλους από την απόφαση του Harry και να μην θέλει να βρεθεί καν στην κρίσιμη συνάντηση πριν τα Χριστούγεννα.