Σάκης Ρουβάς: Συγκινεί γράφοντας για τη φωτιά της 23ης Ιουλίου στον Νέο Βουτζά

Σάκης Ρουβάς: Συγκινεί γράφοντας για τη φωτιά της 23ης Ιουλίου στον Νέο Βουτζά

Μας δείχνει τη θέα από το σπίτι του. Πώς είναι το Μάτι σήμερα δύο χρόνια μετά.

Πέρασαν δύο χρόνια από τη φονική πυρκαγιά στον Νέο Βουτζά και το Μάτι Αττικής. Ο Σάκης Ρουβάς και η Κάτια Ζυγούλη ζουν εκεί μόνιμα και την ημέρα της φωτιάς έχουν περιγράψει αρκετές φορές πώς την βίωσαν. Πώς ο μπαμπάς του όμορφου μοντέλου εγκλωβίστηκε στο σπίτι και τις ώρες αγωνίας που βίωσαν.

Κατά τη διάρκεια μάλιστα της καραντίνας ο Σάκης Ρουβάς είχε αποκαλύψει πως οι βόλτες στην περιοχή δεν είναι ίδιες καθώς πλέον δεν υπάρχει πράσινο.

Σήμερα, 24 μήνες μετά γράφει το δικό του ποστ για την ημέρα εκείνη. Για την 23η Ιουλίου που πόνεσε και στιγμάτισε όχι μόνο τους κατοίκους της περιοχής αλλά και όλη την Ελλάδα. Όλο τον κόσμο αφού η είδηση ταξίδεψε σε κάθε άκρη της γης.

Αυτή η μέρα θα μείνει πάντα χαραγμένη στο μυαλό μας. Είναι η μέρα που μέσα σε λίγα λεπτά άλλαξε τη ζωή όλων όσων ζούμε εδώ. Το έδαφος θα «ξαναγεννηθεί», η καθημερινότητα θα «ξαναχτιστεί», οι πληγές όμως μένουν ανοιχτές και τα ερωτηματικά ακόμα αναπάντητα για εκείνους που έμειναν πίσω. Έχουμε την υποχρέωση απέναντι στα παιδιά μας να μάθουμε τι συνέβη, με την ελπίδα πως μια τέτοια τραγωδία δεν θα επαναληφθεί.