Σε πόσα ταμπλό το έχει παίξει ο Πρίγκιπας Αλβέρτος;

Σε πόσα ταμπλό το έχει παίξει ο Πρίγκιπας Αλβέρτος;

Ο περίφημος γαλαζοαίματος αποφάσισε επιτέλους να νοικοκυρευτεί.

Το πριγκιπάτο του Μονακό χαρακτηρίστηκε κατά τη διάρκεια της διοίκησής του από τον πρίγκιπα Ρενιέ, από τον παραμυθένιο του γάμο με την καλλονή ηθοποιό και style icon, Grace Kelly.

Από τότε, ο νεαρός Αλβέρτος πέταξε σα γνήσιο αρσενικό από λουλούδι σε λουλούδι και μετά από πενήντα δύο ολόκληρα χρόνια ως εργένης αποφάσισε να νοικοκυρευτεί. Ο περιβόητος πρίγκιπας έχτισε ολόκληρο μύθο γύρω από το όνομά του και τις κατακτήσεις του, σε σημείο που το κοινοβούλιο αναγκάστηκε να θεσπίσει ειδικό νόμο το 2002, σύμφωνα με τον οποίο εάν δεν κάνει απογόνους, κάποιος από τους γιους της αδελφής του θα μπορεί να διεκδικήσει το θρόνο.


Ο ορκισμένος εργένης πριν παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του αφρικανή κολυμβήτρια, Charlene Wittstock, έκανε τη ζωή του και με το παραπάνω, έχοντας στο παλμαρέ του μερικά ονόματα που δε θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα.


Έτσι, ο άλλοτε playboy πρίγκιπας πέρασε το 1993 από μία σχέση με την Tamara Rotolo, με την οποία και απέκτησε την κόρη του, Jazmin Grace Grimaldi. Η πατρότητα διεκδικήθηκε δικαστικά καθώς ο Αλβέρτος αρνούνταν την ύπαρξη του παιδιού και κατοχυρώθηκε ύστερα από τεστ DNA.


Η αγκαλιά- αγκινάρα του πρίγκιπα χώρεσε και μερικές διάσημες καλλονές που έκαναν κάποια στάση από το Μονακό. Η ηθοποιός του Hollywood ήταν ένας από τους μεγάλους του έρωτες, ενώ ακολούθησαν τα top model Claudia Schiffer και Naomi Campbell που δεν έμειναν ασυγκίνητα από την πριγκιπική του γοητεία.


Το 2005 το γερμανικό περιοδικό Bunte έγραψε πως το καινούριο φλερτ του πρίγκιπα Αλβέρτου είναι η Telma Ortiz Rocasolano, η κουνιάδα του πρίγκιπα της Asturias. To ειδύλλιο δεν ξέρουμε αν ευδοκίμησε, πάντως ο δικηγόρος του φρόντισε να κινήσει όλες τις νομικές διαδικασίες προκειμένου να σταματήσει το ξεπούλημα της προσωπικής του ζωής και οι ψευδείς φήμες.


Λίγο αργότερα, η αεροσυνόδος της Air France, Nicole Coste, αποδείκνυε πως ο γιος της, Alexandre ήταν γνήσιο τέκνο του καρπερού πρίγκιπα. Ο Αλβέρτος, όχι μόνο αναγκάστηκε να αναγνωρίσει τα δύο εξώγαμα παιδιά του, αλλά συνεχίζει μέχρι και σήμερα να τα ενισχύει οικονομικά.

Μετά από περιπέτειες που ένας απλός θνητός θα χρειαζόταν δύο ζωές για να ζήσει, δύο παιδιά εκτός γάμου και αναρίθμητες φήμες περί ομοφυλοφιλίας, ο περίφημος πρίγκιπας όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω, αλλά ξαναερωτεύτηκε και μάλιστα πιο δυνατά από ποτέ. Η γυναίκα που του «έβαλε τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι» και τον έκανε να αφήσει πίσω του το έντονο παρελθόν δεν είναι άλλη από την αρραβωνιαστικιά του και σύντομα σύζυγό του, Charlene Wittstock.


Τριάντα χρόνια μετά το θάνατο της μητέρας του, Grace Kelly, το Μονακό δείχνει να ξανααποκτά το γυναικείο είδωλο που έψαχνε, όπως έκανε και το Buckingham με την Kate Middleton. H καλλονή μελλόνυμφη αναμένεται να συγκριθεί με τη μητέρα του πρίγκιπα σε ομορφιά και γοητεία και κάτι μας λέει πως το πριγκιπάτο θα την αγκαλιάσει, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό της μία νέα «Grace Kelly».


Τελικά, ο πρίγκιπας Αλβέρτος χρειάστηκε να φιλήσει πολλές όμορφες και διάσημες βατραχίνες μέχρι να βρει την πριγκίπισσα της καρδιάς του.
Εμείς τους ευχόμαστε «βίον ανθόσπαρτον»!