«Stop Hate»: Για ποιο λόγο οι stars μποϊκοτάρουν τα social media για 24 ώρες;

«Stop Hate»: Για ποιο λόγο οι stars μποϊκοτάρουν τα social media για 24 ώρες;

Ζούμε σε εποχές ρευστές και ιδιαιτέρως ταραγμένες.

Λένε ότι οι διάσημοι άνθρωποι καλό θα ήταν να χρησιμοποιούν τη δύναμη και την επιρροή τους για το καλό της κοινωνίας. Αυτό κάποια χρόνια πριν θα ήταν τουλάχιστον αστείο, μιας και υπήρχαν πολλοί που θεωρούσαν ότι η αναγνωρισιμότητα δε σημαίνει αυτομάτως και υποχρέωση ενασχόλησης με τον ακτιβισμό, τη φιλανθρωπία ή την πολιτική. Στην ιστορία έχει μείνει η ατάκα του Michael Jordan, ενός εκ των πιο απολιτίκ stars στην ιστορία των ΗΠΑ που είχε πει: «Εγώ είμαι αθλητής και τα παπούτσια μου τα αγοράζουν και οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι» σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει την αδιαφορία του για την κοινωνική ανισότητα που υπάρχει στη χώρα όπου μεγάλωσε και μεγαλούργησε.

Πλέον οι καιροί είναι ρευστοί και ταραγμένοι, και λόγια σαν του Jordan θεωρούνται τουλάχιστον γραφικά. Πλέον οι διάσημοι και πλούσιοι, ειδικά μέσω των social media, αγωνίζονται, προτείνουν, δίνουν βήμα και ενημερώνουν το κοινό, για όλα αυτά που μπορούν να κάνουν, ώστε ο κόσμος μας να γίνει λίγο πιο δίκαιος.

Μία τέτοια κίνηση λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή που μιλάμε, με τους μεγαλύτερους stars του κόσμου, να απέχουν από το Facebook και το Instagram, ζητώντας από τον Mark Zuckerberg να απαγορεύσει στις πετυχημένες του πλατφόρμες μηνύματα μίσους, προπαγάνδας και παραπληροφόρησης.

Kim Kardashian, Leonardo Di Caprio, Naomi Campbell, Katy Perry, Olivia Wilde, Jennifer Lawrence, Sacha Baron Cohen και πολλοί άλλοι, συμμετέχουν στη σημαντική αυτή κίνηση, παγώνοντας τους λογαριασμούς τους σε Facebook και Instagram για μία ολόκληρη μέρα.

«Διαγράψτε διά παντός τα προφίλ σας, αυτό θα πονέσει περισσότερο τον Zuckerberg» γράφουν θαυμαστές στους celebrities, μεταξύ αυτών και η διάσημη κωμικός Sarah Silverman. «Η ζωή είναι πολύ πιο όμορφη χωρίς Facebook», τονίζει.

Η κίνηση αυτή είναι μέρος της καμπάνιας #StopHateForProfit της οποίας εμπνευστές είναι οργανώσεις όπως οι NAACP, Color of Change και Anti-Defamation League οι οποίες μέσω αυτής προσπαθούν να προωθήσουν τα αιτήματά τους τα οποία εναντιώνονται στην πολιτική προπαγάνδα, την παραπληροφόρηση, την ρατσισμό, τη βία και τις δηλώσεις μίσους.

Δες την παρακάτω gallery: