Μεγάλη ήττα για τη Meghan Markle. Η εξέλιξη που δεν περίμενε με τίποτα

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Μεγάλη ήττα για τη Meghan Markle. Η εξέλιξη που δεν περίμενε με τίποτα

Δυστυχώς ούτε έτσι δικαιώθηκε

Πέρυσι τέτοια εποχή ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle βρισκόντουσαν στην Αφρική παρέα με τον Archie Harrison Mountbatten Windsor, στο πρώτο royal ταξίδι που έκαναν παρέα με τον 4 μηνών τότε γιο τους. Όσο καιρό βρέθηκαν στο εξωτερικό μάλιστα και με τον πόλεμο των tabloids να βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, Harry και Meghan κατέθεσαν μήνυση εναντίον των βρετανικών εφημερίδων για συκοφαντική δυσφήμιση και όχι μόνο. Και ο πόλεμος αυτός μεταξύ της Meghan και των tabloids δεν έχει τελειωμό.

Η 39χρονη δούκισσα του Sussex έχασε τον τελευταίο γύρο της νομικής της μάχης με την Associated Newspapers Limited (ANL) του Ηνωμένου Βασιλείου, τους εκδότες της Daily Mail και της Mail on Sunday, ανέφερε η Variety την Τρίτη (29 Σεπτεμβρίου). Η Meghan μήνυσε την ομάδα για παραβίαση του απορρήτου και των παραβιάσεων πνευματικών δικαιωμάτων μετά την δημοσίευση της Mail με αποσπάσματα από μια επιστολή του 2018 που έστειλε στον πατέρα της Thomas Markle, αν και η ANL αρνείται τους ισχυρισμούς της.

«Την περασμένη εβδομάδα, η ANL είχε ζητήσει από το δικαστήριο να τροποποιήσει την υπεράσπισή της και να χρησιμοποιήσει το πρόσφατα δημοσιευμένο βιβλίο Finding Freedom, από τους δημοσιογράφους Omid Scobie και Carolyn Durand με έδρα τις ΗΠΑ, ισχυριζόμενος ότι η Markle είχε διαβιβάσει πληροφορίες στους συγγραφείς», ανέφερε η Variety. «Η ενάγουσα και ο σύζυγός της δεν συνεργάστηκαν με τους συγγραφείς του βιβλίου, ούτε πήραν συνέντευξη για αυτό, ούτε παρείχαν φωτογραφίες στους συγγραφείς για το βιβλίο», δήλωσε ο δικηγόρος της Meghan, Justin Rushbrooke.

Η δικαστής Francesca Kaye επέτρεψε στην υπεράσπιση της ANL να χρησιμοποιήσει το βιβλίο και απέρριψε την άδεια του Meghan να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης. Οι δικηγόροι της έχουν τη δυνατότητα να παραπέμψουν την απόφαση του δικαστή στο Εφετείο. Η δικαστής είπε επίσης ότι ο συγγραφέας Omid Scobie αρνήθηκε σε δήλωση προς το δικαστήριο ότι υπήρχε οποιαδήποτε συνεργασία από τη Meghan στο βιβλίο.

Η υπόθεση αναμένεται να προσαχθεί σε δίκη ξανά τον Ιανουάριο του 2021.