Θύμα απάτης στο Instagram η Κατερίνα Καινούργιου, η online βοήθεια που ζήτησε

Θύμα απάτης στο Instagram η Κατερίνα Καινούργιου, η online βοήθεια που ζήτησε

Τι συνέβη στην παρουσιάστρια;

Ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο φαίνεται πως πέρασε η Κατερίνα Καινούργιου, η οποία έχει πέσει θύμα διαδικτυακής απάτης. Αρχικά να σου πούμε πώς όχι δεν της χάκαραν κάποιο account σε Instagram ή Facebook, έχουν όμως δημιουργήσει έναν fake λογαριασμό στο Instagram, ο οποίος παριστάνει την παρουσιάστρια. Και το πρόβλημα βέβαια δεν βρίσκεται στη δημιουργία του προφίλ, τόσα fan accounts υπάρχουν άλλωστε στο Instagram.

Το πρόβλημα βρίσκεται στο γεγονός πως το account αυτό εκτός του ότι παριστάνει την παρουσιάστρια, κάνει υποτιθέμενα giveaways, στέλνοντας μηνύματα απάτης στους followers, με απώτερο σκοπό την υποκλοπή προσωπικών στοιχείων και πληροφοριών. Και αυτό έπεσε στην αντίληψη της Κατερίνας Καινούργιου, η οποία έκανε τα δέοντα.

Σε story της στο Instagram account της η παρουσιάστρια κοινοποίησε το ψεύτικο account αναφέροντας πως είναι fake, και ζητώντας στους ακολούθους της να κάνουν report, καθώς είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος. Μάλιστα το μήνυμα που έστελνε το ψεύτικο προφίλ με σκοπό την απόσπαση προσωπικών δεδομένων ήταν το εξής: «Συγχαρητήρια... σε όσους από εσάς ακολουθώ σήμερα και επιλέγουμε μεταξύ σας τυχαία. Σήμερα επιλέχθηκα ως έκπληξη, με την οποία ήρθα σε επαφή μέσω προσωπικού μηνύματος και έχετε επιλεχθεί να κερδίσετε ένα βραβείο. Αυτή η δερμάτινη τσάντα χωρίς αυστραλιανή σχεδίαση και μπόνους συμμετοχής για premium ταινίες για 1 μήνα στον ιστότοπο του χορηγού μας».

Όπως βλέπεις από το μήνυμα και τη σύνταξη των προτάσεων, και το γεγονός πως γενικά δεν βγάζει κάποιο νόημα, καταλαβαίνεις πως πρόκειται για ψεύτικο λογαριασμό. Η κίνηση αυτή της παρουσιάστριας φαίνεται πως είχε αποτέλεσμα πάντως, αφού με μια γρήγορη αναζήτηση που κάναμε, είδαμε πως το account αυτό δεν υπάρχει πια στο Instagram. Τουλάχιστον δεν ελπίζουμε η παρουσιάστρια να κινήθηκε έγκαιρα και να μην παγιδεύτηκε κανείς.