Oυγγρική κυβέρνηση κατά George Clooney: Οι δηλώσεις του star που προκάλεσαν οργή

Oυγγρική κυβέρνηση κατά George Clooney: Οι δηλώσεις του star που προκάλεσαν οργή

Tι είπε ο George και δημιούργησε τέτοια αναταραχή; 

Φαίνεται πως η συνέντευξη του George Clooney στο περιοδικό GQ δεν σταματά να βγάζει ειδήσεις και πρωτοσέλιδα. Αυτό αφενός αποδεικνύει ότι ο star είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα προσωπικότητα, και αφετέρου ότι ο κόσμος έχει βαρεθεί τους ημι-διάσημους και τα καμώματά τους, και προτιμά να ασχολείται με τους πραγματικούς superstars του κόσμου τούτου.

Βέβαια η πληροφορία που έσκασε πριν λίγες ώρες, μόνο θετική δεν είναι για τον George, μιας και κατάφερε με μία μόνο φράση να εξοργίσει την ουγγρική κυβέρνηση και δη τον Πρωθυπουργό, Viktor Orban.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στην περιβόητη συνέντευξη λοιπόν, ο Clooney μίλησε μεταξύ άλλων, και για τα γυρίσματα της ταινίας Midnight Sky στην οποία υποδύεται έναν επιστήμονα σε έναν μετά-αποκαλυπτικό κόσμο και τα οποία πραγματοποιήθηκαν πριν το ξέσπασμα της πανδημίας. «Εκείνη την περίοδο δεν είχαμε Covid-19, κι όμως, γύρω σου μπορούσες να διακρίνεις θυμό και μίσος. Από τον Bolsonaro στη Βραζιλία, μέχρι τον Orban στην Ουγγαρία», είπε.

Όπως ήταν φυσικό, η ουγγρική κυβέρνηση αντέδρασε, κατηγορώντας τον ηθοποιό για λασπολογία, και για στήριξη του δισεκατομμυριούχου George Soros, ο οποίος έχει χρόνια αντιπαλότητα με τον Orban.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης Ors Farkas, σχολίασε καυστικά τις δηλώσεις του Clooney λέγοντας ότι απλά εξυπηρετεί τα συμφέροντα του φίλου του Greorge Soros, ο οποίος έχει γεννηθεί στην Ουγγαρία και έχει εναντιωθεί πολλές φορές στην τωρινή κυβέρνηση.