Ο Brad Pitt στο πλευρό της gay κοινότητας

Ο Brad Pitt στο πλευρό της gay κοινότητας

Ο διάσημος ηθοποιός σχολίασε τον νέο νόμο που εγκρίθηκε στη Νέα Υόρκη και επιτρέπει τον γάμο ατόμων του ίδιου φύλου.

Ο Brad Pitt είναι γνωστός εδώ και χρόνια για το φιλανθρωπικό του έργο και την μάχη του για ίσα δικαιώματα σε όλους τους ανθρώπους. Αυτό δεν περιορίζεται μόνο σε άτομα με προβλήματα φτώχειας και υποσιτισμού, αλλά και στους ομοφυλόφιλους και τον τρόπο που τους αντιμετωπίζει τόσο κράτος όσο και η κοινωνία.

Ο 47χρονος ηθοποιός, και πλέον πατέρας έξι παιδιών, μίλησε στο περιοδικό People και εξέφρασε την άποψή του για την πρόσφατη απόφαση του δήμου της Νέας Υόρκης να επιτρέπει από εδώ και πέρα τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

«Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός πως η Νέα Υόρκη εντάχθηκε στο κίνημα για την χορήγηση ίσως δικαιωμάτων στον γάμο σε όλους τους πολίτες» είπε ο Pitt, για να συμπληρώσει «Είναι όμως συνταγματικό το δικαίωμα των Αμερικανών το να μπορούν να παντρευτούν το άτομο που αγαπούν, ανεξάρτητα από την περιοχή στην οποία μένουν. Καμιά πολιτεία δεν μπορεί να αποφασίζει ποιος μπορεί να παντρευτεί και ποιος όχι. Χάρη στην ακούραστη δουλειά τόσων πολλών ατόμων, κάποια μέρα σύντομα αυτή η διάκριση θα τελειώσει και κάθε Αμερικανός θα μπορεί να απολαμβάνει τα ίσα δικαιώματά του στον γάμο».

Μια δήλωση άξια θερμού χειροκροτήματος για τον Pitt, ο οποίος μάλιστα σε παλιότερη συνέντευξή του είχε πει πως θα παντρευτούν με τη Jolie μόνο όταν όλοι οι άνθρωποι έχουν τα ίδια δικαιώματα στον γάμο.