Ανατροπή στη δίκη της Meghan Markle με τη Mail on Sunday

Ανατροπή στη δίκη της Meghan Markle με τη Mail on Sunday

Ενώ ξέραμε ότι η δίκη έχει αναβληθεί, τα γεγονότα άλλαξαν.

Έχουν περάσει δύο χρόνια περίπου από την ημέρα που η εφημερίδα Mail on Sunday δημοσίευσε τμήμα του γράμματος που η Meghan Markle είχε στείλει ιδιωτικά στον πατέρα της και βρισκόμαστε σχεδόν 15 μήνες από την ημέρα που η 39χρονη αποφάσισε να μηνύσει την εφημερίδα, βρίσκοντας μάλιστα ως μάρτυρα απέναντί της, τον ίδιο της τον πατέρα, Thomas Markle.

Αυτό που γνωρίζαμε πριν λίγο καιρό, ήταν η αναβολή της δίκης, εξαιτίας της πανδημίας και προσωπικού κολλήματος που είχε η ίδια η Markle, η οποία βρίσκεται πια στο Λος Άντζελες, κόλλημα που δεν έγινε ποτέ γνωστό.

Κι ενώ περιμέναμε να ισχύσει η εννιάμηνη αναβολή της δίκης, μαθαίνουμε πως το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε να συνεχιστεί η δίκη όχι όμως δια ζώσης αλλά διαδικτυακά.

Τέτοιες καταστάσεις συμβαίνουν μόνο όταν ένα από τα δύο μέρη της αντιδικίας πιστεύει πως θα κερδίσει τη δίκη ή δεν θέλει πια να φτάσει στο δικαστήριο. Η δίκη είχε αναβληθεί ως το φθινόπωρο του 2021 ενώ πολλές φορές τμήματα από την δίκη είχαν φτάσει στα πρωτοσέλιδα εφημερίδων ενώ η δικαστής είχε κρίνει τον περασμένο Σεπτέμβριο πως η βιογραφία των Sussexes, το βιβλίο «Finding Freedom» θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως μέσο της υπεράσπισης.

Πάντως, οι δικηγόροι της Markle είχαν εξηγήσει πως η Meghan δεν είχε βοηθήσει στην συγγραφή του βιβλίου αλλά είχε επιβεβαιώσει σε φιλικό της πρόσωπο πως όντως έχει στείλει ένα γράμμα στον πατέρα της και φοβόταν μήπως αυτό πέσει στα χέρια των δημοσιογράφων.

To κόστος της δίκης αυτής θα ξεπεράσει συνολικά τα 3 εκατομμύρια λίρες ενώ πριν λίγες ημέρες, η ίδια εφημερίδα που βρίσκεται σε αντιδικία με την Markle, ζήτησε συγνώμη στον πρίγκιπα Harry.



Η εφημερίδα υποστήριξε πως από το Megxit και μετά ο Harry εγκατέλειψε τους φίλους του στον στρατό και δεν απαντούσε καν στα γράμματά τους. Η εφημερίδα επέστρεψε για να διαψεύσει το ίδιο της το δημοσίευμα εξηγώντας πως ο Harry δίνει ακόμα τη βοήθειά του σε όποιον φίλο του στρατιωτικό το ζητήσει αλλά προσωπικά και όχι επίσημα πια ως μέλος της βασιλικής οικογένειας.