Νατάσσα Μποφίλιου: Το συγκινητικό post μετά την εξομολόγηση του Μοθωναίου

Νατάσσα Μποφίλιου: Το συγκινητικό post μετά την εξομολόγηση του Μοθωναίου

Το post της τραγουδίστριας συγκέντρωσε πάνω από 5 χιλιάδες likes.

Από τότε που η Σοφία Μπεκατώρου έκανε την αρχή μιλώντας για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε από παράγοντα της ομοσπονδίας της ιστιοπλοΐας, υπόθεση που πήρε το δρόμο του αρχείου μιας και η πράξη έχει παραγραφεί, άνοιξε ο δρόμος για πολλούς ανθρώπους να μιλήσουν για αντίστοιχες περιπτώσεις, κατά κύριο λόγο, ανθρώπους του θεάτρου και της τηλεόρασης.

Μέσα σε αυτούς είδαμε τη Ζέτα Δούκα, τη Τζένη Μπότση, την Πηνελόπη Αναστασοπούλου και άλλες γυναίκες. Αυτή που είδε σήμερα όμως το φως της δημοσιότητας μας σόκαρε περισσότερο από όλες. Ο Δημήτρης Μοθωναίος, ηθοποιός και συνεργάτης της Φαίης Σκορδά στο Πρωινό του Ant1, μίλησε σήμερα για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη μόλις στα 6 του χρόνια, καταρρέοντας κυριολεκτικά μπροστά στην κάμερα.

«Εμένα με αφορά η κακοποίηση προσωπικά. Μεγάλωσα με πολλή αγάπη, αλλά υπήρχε ένα πρόσωπο στο πολύ στενό συγγενικό περιβάλλον που με κακοποίησε από πολύ μικρή ηλικία. Ξεκίνησε όταν ήμουν 6 ετών… κατ’ εξακολούθηση. Όταν ήμουν 26 χρονών ήρθε αυτός ο άνθρωπος και με προσέγγισε με τον ίδιο τρόπο και έκανε μια πολύ συγκεκριμένη κίνηση, εκεί ήταν σαν να ξύπνησε το σώμα μου και θυμήθηκε όλα τα προηγούμενα. Η σκέψη που έκανα στο μυαλό μου ήταν “αυτό συμβαίνει, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, μάλλον θα προχωρήσει και παραπάνω”. Ο μόνος λόγος που δεν ολοκληρώθηκε είναι γιατί αυτός ο άνθρωπος πάγωσε.

Όταν ήμουν μικρός δεν το καταλάβαινα. Έχω εικόνες διάσπαρτες να με πηγαίνει για μπάνιο στην παραλία και να ξαπλώνει δίπλα μου και μετά δεν θυμάμαι. Μια περίοδο μόνο με το αλκοόλ μπορούσα να ξεπεράσω όλο αυτό που υπήρχε. Με ακολούθησε στην πορεία μου. Μου διαμόρφωσε όλη τη σεξουαλική μου ταυτότητα. Δεν μπορώ να ξέρω πως θα ήταν η σεξουαλική μου ταυτότητα αν αυτό δεν είχε συμβεί.

Για πάρα πολλά χρόνια το έκρυβα από τους γονείς μου. Δεν με στήριξαν, δεν μου έδωσαν ποτέ τη βοήθεια που ήθελα. Δεν μπορούσαν να το διανοηθούν. Προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γεγονός. Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποιείς ότι οι φίλοι είναι η οικογένεια που διαλέγεις και ότι είσαι μόνος σου στη ζωή», λέει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Μοθωναίος.

Λίγη ώρα μετά τη συγκλονιστική αποκάλυψη του ηθοποιού, η Νατάσσα Μποφίλιου ανέβασε στο Instagram account της μία φωτογραφία του ηθοποιού και φίλου της γράφοντας: «Εσύ φωτεινό μου πλάσμα. Εσύ τα τραύματα και οι πληγές σου. Εσύ η ομορφιά και η δύναμη. Εσύ το κουράγιο να σηκώνεσαι πάντα κι από πάντα. Να παλεύεις το σκοτάδι. Να το νικάς. Εσύ που είσαι όλοι. Και όλοι που είμαστε εσύ. Εσύ, που είσαι ο ίδιος φτιαγμένος από το υλικό των ονείρων. Το αληθινό. Σ' ευχαριστούμε φίλε μου».

Δες παρακάτω στο βίντεο όλη τη συνέντευξη του ηθοποιού στη Φαίη Σκορδά.



Δες στη gallery που ακολουθεί το post της Νατάσσας Μποφίλιου για τον Δημήτρη Μοθωναίο.