Σκληρά λόγια από τη Meghan Markle μετά την απόφαση της δίκης

Σκληρά λόγια από τη Meghan Markle μετά την απόφαση της δίκης

Η Meghan είπε όλα αυτά που έπρεπε.

Μία υπέροχη ημέρα ξημέρωσε εχθές για τη Meghan Markle, η οποία στη διάρκεια της Πέμπτης έμαθε το αποτέλεσμα της δικάσιμου για το θέμα της με την Associated Newspapers. Προτού σου πούμε το αποτέλεσμα, το οποίο έχεις ήδη καταλάβει ποιο είναι, να σου θυμίσουμε, πως η δούκισσα του Sussex πριν από δύο χρόνια περίπου προχώρησε σε μήνυση στην Associated Newspapers και στη Mail on Sunday για την παραβίαση και δημοσίευση προσωπικών πληροφοριών και γεγονότων.

Η Meghan Markle λίγο μετά τον γάμο της με τον πρίγκιπα Harry τον Μάιο του 2018, έστειλε ένα χειρόγραφο πεντασέλιδο γράμμα στον πατέρα της, Thomas Markle, το οποίο εκείνος με τη σειρά του, αφού το διάβασε, το μόνο που σκέφτηκε να κάνει ήταν να το δώσει στη δημοσιότητα χωρίς όμως την έγκριση της κόρης του.

Τα βρετανικά tabloids τα οποία ήδη κατακρεουργούσαν τη Meghan και τον Harry εκμεταλλεύτηκαν αυτή την ευκαιρία που τους έδωσε ο πατέρας της δούκισσας, και χωρίς δεύτερη σκέψη δημοσίευσαν το γράμμα που εκείνη είχε στείλει στον πατέρα της. Η κίνηση αυτή βέβαια έκανε έξαλλη τη δούκισσα του Sussex, η οποία προχώρησε σε μήνυση προς την Associated Newspapers και τη Mail on Sunday.

Τώρα σχεδόν δύο χρόνια μετά έχουμε επιτέλους το αποτέλεσμα. Η υπόθεση εκδικάστηκε στο δικαστήριο στα μέσα Ιανουαρίου και η απόφαση μόλις λήφθηκε. Η Meghan κέρδισε την υπόθεση και αντέδρασε στα νέα με μια μακρά δήλωση.

«Μετά από δύο χρόνια επιδίωξης των δικαστικών διαφορών, είμαι ευγνώμων στα δικαστήρια που κράτησαν την Associated Newspapers και τη Mail on Sunday για να εξηγήσουν τις παράνομες και απάνθρωπες πρακτικές τους. Αυτές οι τακτικές (και αυτές των αδελφών δημοσιεύσεων MailOnline και Daily Mail) δεν είναι νέες. Στην πραγματικότητα, συνεχίζονται για πολύ καιρό χωρίς συνέπεια. Γι’ αυτά τα sites, είναι ένα παιχνίδι. Για μένα και για πολλούς άλλους, είναι πραγματική ζωή, πραγματικές σχέσεις και πολύ αληθινή θλίψη. H ζημιά που έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν είναι βαθιά», ανέφερε η Meghan σε δήλωση προς το ET Canada.

Συνέχισε: «Ο κόσμος χρειάζεται αξιόπιστες, ελεγμένες από την πραγματικότητα, ειδήσεις υψηλής ποιότητας. Αυτό που κάνουν η Mail on Sunday και οι συνεργάτες τους είναι το αντίθετο. Όλοι χάνουμε όταν η παραπληροφόρηση πουλάει περισσότερο από την αλήθεια, όταν η ηθική εκμετάλλευση πουλάει περισσότερο από την αξιοπρέπεια και όταν οι εταιρείες δημιουργούν το επιχειρηματικό τους μοντέλο για να επωφεληθούν από τον πόνο των ανθρώπων. Αλλά για σήμερα, με αυτήν την ολοκληρωμένη νίκη τόσο για το απόρρητο όσο και για τα πνευματικά δικαιώματα, όλοι έχουμε κερδίσει. Γνωρίζουμε τώρα, και ελπίζουμε ότι δημιουργεί νομικό προηγούμενο, ότι δεν μπορείς να πάρεις το απόρρητο κάποιου και να το εκμεταλλευτείς σε μια υπόθεση απορρήτου, όπως έκανε ο κατηγορούμενος κατά τα τελευταία δύο χρόνια».

«Μοιράζομαι αυτήν τη νίκη με τον καθένα σας - γιατί όλοι αξίζουμε τη δικαιοσύνη και την αλήθεια και όλοι αξίζουμε καλύτερα», πρόσθεσε. «Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον άντρα μου, τη μαμά μου και τη νομική μου ομάδα, και ειδικά τη Jenny Afia για την αδιάκοπη υποστήριξή της σε όλη αυτή τη διαδικασία».

Τάδε έφη η δούκισσα του Sussex, και τη χειροκροτούμε διπλά.