Η αφοπλιστική απάντηση της Καρύδη στη Δούκα: «Μη με χρεώνεις σκοπιμότητα»

Η αφοπλιστική απάντηση της Καρύδη στη Δούκα: «Μη με χρεώνεις σκοπιμότητα»

Η ηθοποιός διευκρινίζει τι ακριβώς συνέβη από πλευράς της.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο κόσμος έχει συγκλονιστεί με τις δηλώσεις που βρίσκουν το φως της δημοσιότητας και απευθύνονται σε καταγγελίες γνωστών ηθοποιών κατά έτερων ηθοποιών ή σκηνοθετών εις βάρος τους. Από τη στιγμή που έγινε η αρχή, όλο και περισσότερα ονόματα βρέθηκαν να μιλούν δημόσια.

Πρόσφατα, όμως, ανέκυψε κι ένα ακόμα θέμα. Μία ανάρτηση της αγαπημένης ηθοποιού Σμαράγδα Καρύδη στάθηκε η αφορμή η Ζέτα Δούκα να εκφράσει τη διαφωνία της γράφοντας ένα κείμενο στον λογαριασμό της στο Instagram όπου αναλύει επί τούτου.

«Αγαπητή Σμαράγδα, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με την δήλωσή σου, που είναι το πρώτο πράγμα που μου απευθύνεις και σε προσωπικό επίπεδο από τότε που ξεκίνησε αυτή η ιστορία και που αποτελεί τον μοναδικό λόγο που τοποθετούμαι αυτή τη στιγμή.

Δεν μπορώ ούτε και θέλω να γνωρίζω τους λόγους που σε ώθησαν να γράψεις κάτι τέτοιο, οι οποίοι, όπως αναφέρεις μπορεί να είναι απόρροια των επαγγελματικών και φιλικών σχέσεων που διατηρείς με πολλά πρόσωπα που καλούνται να αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη, όμως βρίσκω εντελώς λάθος να βάζεις στην ίδια ζυγαριά τα θύματα με τους θύτες… (εδώ θα θυμηθείς τη συνέχεια).

Φυσικά, η Καρύδη είδε το κείμενο και αποφάσισε να απαντήσει στη συνάδελφό της, ώστε να τοποθετηθεί επ’ αυτού.

«Αγαπητή Ζέτα, νομίζω ότι στο κείμενο που έγραψα έγιναν κάποιες παρανοήσεις και οφείλω κυρίως σε σένα που μου απευθύνεσαι μιαν απάντηση. Δε μ’ αρέσει που γίνεται δημοσίως, αλλά εδώ που φτάσαμε έτσι πρέπει να γίνει. Ούτως ή άλλως για τη διαφάνεια παλεύουμε τώρα. Έχεις δίκιο για τη βροχή και τα βρεγμένα ρούχα. Σίγουρα τώρα δεν είναι η ώρα για να νιώθει κάποιος λύπη. Πόσο μάλλον να την εκφράζει δημόσια, γιατί μπορεί αυτό να θολώνει το τοπίο που οφείλει να είναι ξεκάθαρο για να λάμψει επιτέλους η αλήθεια. Όμως, δεν ήταν αυτό το κυρίως θέμα της τοποθέτησής μου (Και αυτό μπορεί κάποιος να το διαπιστώσει διαβάζοντας το πλήρες κείμενό μου και όχι τίτλους, αποσπάσματα ή τυχόν ερμηνείες του). Δεν έβαλα ποτέ στην ίδια ζυγαριά θύτες και θύματα. Ούτε κρατάω ίσες αποστάσεις. Δεν ξέρω από πού προκύπτει αυτό. Είμαι 100% μαζί σας. Θαυμάζω και σέβομαι απεριόριστα και εσένα κι όλους όσοι βγήκαν μπροστά και το είπα αρκετές φορές όποτε μου ζητήθηκε χωρίς αλλά και αστερίσκους. Και πρέπει να βγουν κι άλλοι να μιλήσουν. Έτσι γενναία, όπως το κάνατε εσείς. Η υποστήριξή μου είναι γι’ αυτούς που αδικούνται και γι’ αυτό μίλησα για τους νόμους που θα μας προστατεύουν.

Χωρίς δίκαιο και νόμους επικρατεί το χάος. Αυτό είπα. Γι’ αυτό πρέπει να παρέμβει η Πολιτεία και ο νόμος τώρα, γιατί αλλιώς θα φαγωθούμε μεταξύ μας για την κάθε λέξη που θα λέμε. Θέλω αυτοί που έκαναν κακουργήματα να τιμωρηθούν με τρόπο παραδειγματικό.

Θέλω το τοπίο στο θέατρο να καθαρίσει από κάθε είδους κακοποίηση, γιατί είναι ο χώρος που όλοι αγαπάμε και αξίζουμε να είναι καθαρός.

Και όχι μόνο στο θέατρο. Και ειδικά αν η κακοποίηση έχει σχέση με ανήλικους ή παιδιά. Δεν ξέρω πόσο καλά με γνωρίζεις, αλλά κανένας από τους εμπλεκόμενους δεν είναι φίλος μου, ούτε έχω με κανένα επαγγελματικές σχέσεις, όπως λες. Κι αν μάθαινα ότι κάποιος φίλος μου είχε κάνει όλα αυτά τα απαράδεκτα κι εγκληματικά που ακούμε, θα με πλήγωνε και θα ήμουν η πρώτη που θα καταδίκαζε τη συμπεριφορά του.

Γι’ αυτό, μη με χρεώνεις σκοπιμότητα, γιατί δεν έχω. Είμαι απόλυτα υποστηρικτική σ’ αυτό που ξεκινάει τώρα. Είμαι μαζί σας εφ’ όλης της ύλης και τώρα που πρέπει κι όταν θα βγει ο ήλιος»

Δες όλο το χρονικό των αναρτήσεων στην παρακάτω gallery.