Ο Chadwick Boseman δεν πήρε το Oscar και το Twitter «δίκασε» την Ακαδημία

Ο Chadwick Boseman δεν πήρε το Oscar και το Twitter «δίκασε» την Ακαδημία

Και ποιος να τους κατηγορήσει;

Η 93η απονομή των Βραβείων Oscar ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ώρες και για πρώτη φορά φέτος δεν έλαβαν χώρα στο Dolby Theater. Δεν έγιναν όμως ούτε virtual όπως αρκετές διοργανώσεις φέτος λόγω της πανδημίας. Η τελετή πραγματοποιήθηκε με τη φυσική παρουσία κοινού στο Union Station, έναν ιστορικό σιδηροδρομικό σταθμό στo κέντρο του Los Angeles, περίπου 12 χιλόμετρα από τον χώρο όπου διεξάγονταν παραδοσιακά οι τελετές στην προ-Covid 19 εποχή.

Οι εκπλήξεις ήταν πολλές, Όσκαρ δεν παρέλαβαν όλοι όσοι περιμέναμε, ενώ γενικά δεν έλειψαν και οι γκάφες (βλ. Brad Pitt). Ο κόσμος ωστόσο συγκλονίστηκε από αυτό που συνέβη στην κατηγορία Καλύτερου Ηθοποιού στα Όσκαρ του 2021.

Οι παραγωγοί της παράστασης άλλαξαν τη σειρά των βραβείων και είχαν την Καλύτερη Ταινία ως το τρίτο από το τέλος βραβείο της βραδιάς αντί του τελικού βραβείου. Αντ' αυτού, το βραβείο καλύτερου ηθοποιού μεταφέρθηκε για το τέλος, κάνοντας τους πάντες να υποθέτουν ότι κρατούσαν τη στιγμή για να τελειώσουν το βράδυ με ένα αφιέρωμα στον Chadwick Boseman.

Τελικά, ο Chadwick Boseman δεν ήταν αυτός που κέρδισε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού, με τον Anthony Hopkins να είναι ο νικητής. Ο Hopkins, που δεν ήταν καν στην εκδήλωση, κέρδισε το δεύτερο βραβείο του για την κατηγορία του Καλύτερου Ηθοποιού για τη δουλειά του στην ταινία The Father. Ο παρουσιαστής Joaquin Phoenix στη συνέχεια αποδέχθηκε το βραβείο εκ μέρους του και η παράσταση τελείωσε εκεί.

Οι θαυμαστές στο Twitter δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένοι με αυτό που συνέβη και «δίκασαν» τους παραγωγούς που έκλεισαν το σόου με αυτήν τη στιγμή, τόσο απότομα. Για τους fans ο Anthony Hopkins δεν ήταν καθόλου καλός στο Father, και αυτός που άξιζε να πάρει το βραβείο ήταν μόνο ο Chadwick Boseman.