Διαζύγιο Bill Gates: Αταξίες μέσα στη Microsoft! Φλερτ, σχέσεις και κουτσομπολιά

Κατερίνα Ιωακείμ
Διαζύγιο Bill Gates: Αταξίες μέσα στη Microsoft! Φλερτ, σχέσεις και κουτσομπολιά

Μια γυναίκα ήταν η αιτία που αναγκάστηκε να αφήσει τη θέση του στο προεδρείο του ΔΣ της Microsoft; Όλο το παρασκήνιο! 

Τίποτα δεν μένει για πάντα κρυφό, ακόμα και στον περίπλοκο κόσμο των δισεκατομμυριούχων! Η αίτηση διαζυγίου που κατέθεσαν από κοινού ο Bill και η Melinda Gates έπειτα από 27 χρόνια γάμου, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου (και τα στόματα των εργαζομένων στη Microsoft).

Θέλεις να μάθεις αν το διαζύγιο Bill και Melinda Gates ήταν πράγματι φιλικό; Πάτησε αυτό το link

Πολλά από όσα ειπώθηκαν, και θα ειπωθούν, μπορεί να είναι μόνο φήμες ή ακόμα και κατευθυνόμενα κουτσομπολιά αλλά πάλι… μήπως υπάρχει φωτιά όπου υπάρχει καπνός; Ναι, λένε οι New York Times που δημοσίευσαν την Κυριακή ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο το μεγάλο αφεντικό της Microsoft σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις (πιθανότατα και σε πολλές ακόμα) φλέρταρε ξεκάθαρα υπαλλήλους του και τους ζήτησε να βγουν ραντεβού (chic!) μαζί του.



Σε μία περίπτωση ο Bill Gates, το 2006, αφού παρακολούθησε μια εντυπωσιακή παρουσίαση από γυναίκα υπάλληλο της εταιρείας, της έστειλε μήνυμα να συναντηθούν μόνοι οι δυο τους. Ήταν ωστόσο αρκετά διακριτικός και για να μην υπάρχει η υπόνοια ότι πιέζει την υπάλληλο έγραψε στο τέλος του επίμαχου mail: «Εάν αυτό σε κάνει να νιώθεις άβολα, ας προσποιηθούμε ότι η πρόταση δεν έγινε ποτέ».

Με ή χωρίς την σημείωση, βέβαια, η κίνηση του αφεντικού Gates, εφόσον πράγματι έχει γίνει, παραμένει πράξη παρενόχλησης στην υπάλληλο. Το ρεπορτάζ των NYT μάλιστα υποστηρίζει πως η γυναίκα έκανε αυτό ακριβώς που της πρότεινε ο Gates, υποκρίθηκε πως η πρόταση δεν συνέβη ποτέ και τον αγνόησε.



Σε μια άλλη περίπτωση, αναφέρει το δημοσίευμα, ο Gates ταξίδεψε με μια γυναίκα εργαζόμενη, η οποία εργάζεται στην ανθρωπιστική οργάνωση που έχει ιδρύσει με τη γυναίκα του Melinda, και τη συνόδεψε σε cocktail party. Εκείνη, λοιπόν, ισχυρίζεται ότι σε κάποια στιγμή ο Gates χαμήλωσε την ένταση της φωνής του και της είπε «Θέλω να σε δω. Θα δειπνήσεις μαζί μου;». Γέλασε και απέφυγε να του απαντήσει (όπως λέει η ίδια φυσικά).

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Gates πολλές ακόμη φορές προσέγγισε γυναίκες υπαλλήλους αλλά αν και τις έκανε να νιώθουν αρκετά άβολα, δεν υπήρξε ποτέ επίμονος ή επιθετικός.

Ποια ήταν η σχέση του Gates με την πρώην του και γιατί την ανεχόταν η σύζυγός του; Θα τα μάθεις όλα πατώντας αυτό το link

Υπάρχει ωστόσο και πληροφορία της The Wall Street Journal που αναφέρει ότι ο λόγος για τον οποίο ο Bill Gates αναγκάστηκε να θέσει εαυτόν εκτός διοικητικού συμβουλίου της Microsoft ήταν μια εξωσυζυγική σχέση διαρκείας (πολλών ετών) με υπάλληλο η οποία ήρθε στο φως! Το "τρίτο πρόσωπο" φέρεται να είχε στείλει μάλιστα επιστολή με την απαίτηση να διαβαστεί και από την σύζυγο του Gates...



Το πιο εντυπωσιακό ωστόσο στοιχείο της υπόθεσης αυτής είναι ότι εκπρόσωπος του Bill Gates προσπάθησε να υποβαθμίσει το εν λόγω δημοσίευμα, χωρίς να αρνείται το περιεχόμενό του. Παραδέχτηκε μάλιστα πως εκείνος είχε μια εξωσυζυγική σχέση 20 χρόνια πριν, η οποία έληξε φιλικά (!) και δεν έπαιξε κανέναν ρόλο στην απόφασή του να φύγει από το ΔΣ της Microsoft.

Θα διαβάσουμε πολλά ακόμα γύρω από το διαζύγιο Gates καθώς το να κοιτάς μέσα από την κλειδαρότρυπα τη ζωή ενός εκ των πιο πλούσιων ανδρών του πλανήτη είναι αν μη τι άλλο spicy!