Eurovision: Καλά νέα: 10η εμφανίζεται η Ελλάδα - Ατυχία για την Κύπρο: Βγαίνει πρώτη στη σκηνή!

Κατερίνα Ιωακείμ
Eurovision: Καλά νέα: 10η εμφανίζεται η Ελλάδα - Ατυχία για την Κύπρο: Βγαίνει πρώτη στη σκηνή!

Γιατί θα ανέβει στη σκηνή και η Έλενα Παπαρίζου - Τάραξαν την κυπριακή αποστολή καταγγελίες για "κλεμμένη μελωδία"! 

Σε λίγες ώρες ανάβουν οι προβολείς της Ahoy Arena στο Ρότερνταμ, η σκηνή θα γεμίσει λαμπερούς ταλαντούχους ανθρώπους, τα ηχεία θα παίζουν μουσικές στη διαπασών και η καρδιά μας θα χτυπάει σαν τρελή κάθε φορά που θα ακούει "Greeece, 12 points"!

Ο μουσικός διαγωνισμός της Eurovision βρίσκει το 2021 στον μεγάλο τελικό τόσο την Ελλάδα όσο και την Κύπρο αλλά και όλους εμάς στον καναπέ με finger food και κρύα αναψυκτικά να ανυπομονούμε για τις εμφανίσεις, τις πρώτες εντυπώσεις, τη σύνδεση με όλες τις χώρες του θεσμού για την βαθμολογία και φυσικά για την τελική κατάταξη.

Η αλήθεια είναι ότι τα στοιχήματα δεν ευνοούν φέτος ούτε την Stefania (Στεφανία Λυμπεράκη) που θα τραγουδήσει το Last Dance για την Ελλάδα, ούτε την Έλενα Τσαγκρινού που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο με το «El Diablo», αλλά βέβαια... καθόλου δεν μας χαλάει όλο αυτό το κέφι καθώς μια βραδιά Eurovision θέλει και το σασπένς και τις ανατροπές της ;)

Το μόνο που μας στεναχώρησε ήταν η είδηση που θέλει την Κύπρο να είναι η πρώτη χώρα που θα διαγωνιστεί απόψε (στις 22.00, ΕΡΤ1)! Είναι πραγματικά άβολο να παίρνεις εσύ την κρυάδα της έναρξης και η όποια καλή εντύπωση να ξεχαστεί μέχρι να ακουστεί και το 26 τραγούδι της βραδιάς...

Αντιθέτως τα νέα είναι εξαιρετικά για την ελληνική συμμετοχή που θα εμφανιστεί στη μέση σχεδόν του προγράμματος, στην 10η θέση, αμέσως μετά τη Μεγάλη Βρετανία (μην ξεχαστείς ε!).



Η Στεφανία Λυμπερακάκη, μαζί με τους χορευτές της, Νίκο Κουκάκη, Γιώργο Παπαδόπουλο, Μάρκο Γιακουμόγλου και Κώστα Παυλόπουλο, ήταν εξαιρετική στον ημιτελικό και σίγουρα θα είναι απόψε μια από τις πιο εντυπωσιακές on stage παρουσίες με την εκκτυφλωτική δημιουργία του Βρεττού Βρεττάκου!

Ναι ξέρω... πεθαίνεις να μάθεις πόσα κρύσταλλα Swarovski έχει πάνω της η Stefania σήμερα! Μας τα είπε όλα τα μυστικά του ρούχου ο ίδιος ο σχεδιαστής! Πάτησε αυτό το link να τα μάθεις κι εσύ

Το τραγούδι της Ελλάδας είναι μιια δημιουργία των Δημήτρη Κοντόπουλου, Arcade και Sharon Vaughn ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια για όσα θα δεις στη σκηνή την έχει ο Φωκάς Ευαγγελινός.


https://www.instagram.com/p/CPLIO1fnnt7/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Στον Τελικό θα συμμετάσχουν οι είκοσι χώρες που προκρίθηκαν από τους δύο Ημιτελικούς, οι Big Five (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο), καθώς και η διοργανώτρια χώρα Ολλανδία.

Η σειρά εμφάνισης στον Τελικό έχει ως εξής:

1. Κύπρος

2. Αλβανία

3. Ισραήλ

4. Βέλγιο

5. Ρωσία

6. Μάλτα

7. Πορτογαλία

8. Σερβία

9. Μεγάλη Βρετανία

10. Ελλάδα

11. Ελβετία

12. Ισλανδία

13. Ισπανία

14. Μολδαβία

15. Γερμανία

16. Φινλανδία

17. Βουλγαρία

18. Λιθουανία

19. Ουκρανία

20. Γαλλία

21. Αζερμπαϊτζάν

22. Νορβηγία

23. Ολλανδία

24. Ιταλία

25. Σουηδία

26. Άγιος Μαρίνος

Στον τηλεοπτικό σχολιασμό του Τελικού θα είναι η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης, ενώ το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής, θα ανακοινώσει ο 10χρονος Μανώλης Γκίνης, ο οποίος πρωταγωνιστεί στη σειρά της ΕΡΤ1 «Τα καλύτερά μας χρόνια» στον ρόλο του Άγγελου. Ο Μανώλης θα σπάσει μάλιστα ένα ιδιαίτερο ρεκόρ καθώς θα γίνει ο νεότερος spokesperson στην 65χρονη ιστορία του Διαγωνισμού.

Όλα ζόρικα για την Κύπρο

Δεν της έφτανε της Έλενας Τσαγκρινού που θα διαγωνιστεί πρώτη, ήρθε και το μεγάλο σούσουρο που ξέσπασε στα social media να την ταράξει κι άλλο.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος κάποιος καταγγέλει ότι ένα τραγούδι (αυτή τη φορά της Κύπρου) είναι αντίγραφο ενός άλλου τραγουδιού (αυτή τη φορά του Anywhere της Rita Ora), το οποίο φυσικά απογορεύεται.

Check:



Μοιάζει με αυτό;



Τα συμπεράσματα δικά σας!



Η Έλενα Παπαρίζου θα ροκάρει στην ταράτσα

Ο Covid-19 μπορεί να άφησε άδεια τα θέατρα και τις αρένες αλλά η Eurovision θα είναι και φέτος ένα μεγάλο πάρτι των λαών, όπως ήταν πάντα.

Οι διοργανωτές του φετινού διαγωνισμού έχουν ετοιμάσει μία θεαματική δράση, ένα τρελό πάρτι στις ταράτσες του Ρότερνταμ με τη συμμετοχή νικητών προηγούμενων χρόνων. Το πάρτι ανακοινώθηκε μάλιστα στο τέλος του β' Ημιτελικού από την Έλενα Παπαρίζου που έκανε... την πρόβα της στην ταράτσα.

Οι πρωταγωνιστές του «Rock The Roof» θα είναι οι Έλενα Παπαρίζου με το «My Number One» (Ελλάδα 2005) και Lenny Kuhr (Ολλανδία 1969), Teach-In (Ολλανδία 1975), Sandra Kim (Βέλγιο 1986), Lordi (Φινλανδία 2006) και Måns Zelmerlöw (Σουηδία 2015).

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΥΠΡΟ!