Το πανεπιστήμιο του Howard δίνει σε τμήμα του το όνομα του Chadwick Boseman

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Το πανεπιστήμιο του Howard δίνει σε τμήμα του το όνομα του Chadwick Boseman

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τον θάνατό του διάσημου ηθοποιού και το Πανεπιστήμιο όπου φοίτησε τον τιμά με έναν πολύ σπουδαίο τρόπο.

Το 2020 δεν ήταν μια χρονιά που άφησε όμορφες αναμνήσεις. Ό,τι μπορούσε να έχει πάει στραβά πήγε και μέσα σε όλα όσα βίωσε η ανθρωπότητα ήρθε κι ένας θάνατος να μας συγκλονίσει. Τον Αύγουστο του 2020 μια δυσάρεστη είδηση από το Hollywood έκανε τους περισσότερους από εμάς να παγώσουμε.

Ο Chadwick Boseman έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020 σε ηλικία 43 ετών, έπειτα από τετραετή μάχη με τον καρκίνο. «Με απερίγραπτη λύπη σας επιβεβαιώνουμε την απώλεια του Chadwick Boseman», τόνιζε η ανακοίνωση στο feed του ηθοποιού στο Twitter και στο Instagram και συνέχιζε: «Ήταν τιμή του που στην ζωή του ενσάρκωσε τον Μαύρο Πάνθηρα και τον Βασιλιά T’Challa».

Δες εδώ πώς αποχαιρέτισαν οι πρωταγωνιστές των Avengers τον Black Panther.

Ο 43χρονος ηθοποιός διαγνώστηκε με καρκίνο του παχέος έντερου το 2016, όταν εκείνος βρίσκονταν ακόμη στο απόγειο της καριέρας του. Τα επόμενα τέσσερα χρόνια -σύμφωνα με τους γιατρούς- η κατάσταση της υγείας του ήταν μη αναστρέψιμη. Το Hollywood έχασε -χωρίς αμφιβολία- έναν ταλαντούχο ηθοποιό, μια είδηση που σκόρπισε πόνο και θλίψη σε όλους.

Ένα χρόνο μετά τον θάνατό του Chadwick, το Πανεπιστήμιο του Howard στην Ουάσιγκτον ανακοίνωσε κάτι πολύ σπουδαίο. Το νεοσύστατο Κολλέγιο Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου θα πάρει πλέον το όνομα του ηθοποιού, καθώς ο ίδιος αποτελούσε έναν από τους πιο διάσημους αποφοίτους του. Το τμήμα σε λίγο καιρό θα μετονομαστεί σε «Κολλέγιο Καλών Τεχνών Chadwick A. Boseman».


https://www.instagram.com/p/CPV5-zLt3z0

Να θυμίσουμε πως δύο δεκαετίες πριν, ο διάσημος ηθοποιός είχε αποφοιτήσει από το τμήμα καλών τεχνών του συγκεκριμένου πανεπιστημίου και τώρα οι υπεύθυνοι του τμήματος έρχονται να αποτίσουν φόρο τιμής στον ηθοποιό και πρώην σπουδαστή του. «Η αγάπη του Chadwick για το Πανεπιστήμιο Howard ήταν ειλικρινής και παρόλο που δεν έζησε για να υλοποιήσει αυτά τα σχέδια, είναι τιμή μου να διασφαλίσω ότι η κληρονομιά του ζει μέσω του Κολλεγίου Καλών Τεχνών Chadwick A. Boseman με την υποστήριξη της συζύγου του και του ιδρύματος Chadwick Boseman»,ανέφερε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Howard, Wayne AI Frederick.