Η Μαργαρίτα είναι η πρώτη Ελληνίδα MasterChef και το Twitter πανηγύρισε όπως ποτέ!

Πατούλια Κατερίνα
Η Μαργαρίτα είναι η πρώτη Ελληνίδα MasterChef και το Twitter πανηγύρισε όπως ποτέ!

Η Μαργαρίτα πήρε τον τίτλο της πρώτη Ελληνίδας MasterChef!

Ο πολυαναμενόμενος τελικός του MasterChef 5 ολοκληρώθηκε απόψε με μεγάλη νικήτρια τη Μαργαρίτα. Η Μαργαρίτα Νικολαΐδη κατάφερε να κερδίσει και τον κόσμο, και τους κριτές και τις δοκιμασίες σε αυτόν τον Μαραθώνιο τελικό που κράτησε πάνω από μία εβδομάδα.

Η Μαργαρίτα είναι η πρώτη Ελληνίδα MasterChef εντυπωσιάζοντας και τον guest κριτή. Ο σημερινός καλεσμένος έχει 19 εστιατόρια σε 4 ηπείρους καθώς και 4 αστέρια Michelin. Με καταγωγή από την Αγγλία, ο Jason Atherton έκλεψε τις εντυπώσεις.

Η Μαργαρίτα έλαβε 8 στα δέκα και ο Διονύσης 7 στα δέκα! Η Μαργαρίτα πήρε τον τίτλο που της άξιζε!

199355161 318665959769309 7678050430345839264 n

Πώς ξεκίνησε το MasterChef

Το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021 το MasterChef 5 έκανε πρεμιέρα στο Star με την κριτική επιτροπή που ξέρεις τα τελευταία χρόνια. Οι κριτές- Σωτήρης Κοντιζάς, Λεωνίδας Κουτσόπουλος και Πάνος Ιωαννίδης- ήταν αρκετά απαιτητικοί ζητώντας σε κάθε δοκιμασία και σε κάθε επεισόδιο όλο και περισσότερα από τους παίκτες.

Στην ουσία, τα ζητούμενα των κριτών δεν ήταν μόνο το ταλέντο και το πάθος των διαγωνιζόμενων. Ήθελαν εκτός αυτών να δουν πιάτα με δημιουργικότητα, με φαντασία, με πρωτότυπες γεύσεις, πίσω από τα οποία κρυβόταν πολλή δουλειά.



Φυσικά, όπως κάθε χρόνο, οι τρεις κριτές του MasterChef δεν ήταν πάντα μόνοι τους στο πλατό. Κι άλλοι συνάδελφοί τους chefs εμφανίζονταν ως guests και παρουσίαζαν τα πιάτα αντιγραφής, που έπρεπε οι παίκτες να φτιάξουν… κατά γράμμα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πιο πρόσφατη δοκιμασία αντιγραφής πιάτου του διακεκριμένου Σουηδού chef, Fredrik Berselius, ο οποίος και ενθουσιάστηκε με τη Μαργαρίτα με μια γλυκιά αγκαλιά να επισφραγίζει τη συμπάθειά τους.

Δες εδώ τι ακριβώς συνέβη ανάμεσά τους!

Οι παίκτες, ωστόσο, είχαν και τα τυχερά τους! Δεν ήταν λίγες οι φορές που μετά από κάποια δοκιμασία, η ομάδα που κέρδιζε είχε την τύχη να απολαμβάνει ένα δείπνο σε εστιατόριο βγαίνοντας για λίγο από το σπίτι του MasterChef.

Οι διαφορές με τον περσινό κύκλο

Σίγουρα θα θυμάσαι πως στους προηγούμενους κύκλους του MasterChef οι παίκτες ταξίδευαν και στο εξωτερικό και λάμβαναν μέρος σε διάφορες δοκιμασίες. Αυτό, όπως ήταν φυσικό, δεν συνέβη φέτος λόγω Covid-19.

Τα γυρίσματα πραγματοποιούνταν στην Αθήνα με τα self tests να είναι προτεραιότητα για την προστασία όλων των παρευρισκομένων στο studio και την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού.


https://www.instagram.com/p/CP6LhPjKokG

Το highlight, ωστόσο, ήταν η τοποθεσία του τελικού, η χρονική διάρκειά του, αλλά και η παρουσία των υπόλοιπων παικτών του MasterChef 5. Για πρώτη φορά, λοιπόν, ο τελικός κράτησε για μία ολόκληρη εβδομάδα.

Με όλα τα μέτρα προστασίας να έχουν τηρηθεί κατά γράμμα, οι δύο φιναλίστ τελικά ταξίδεψαν μαζί με τους κριτές μέχρι τη Χαλκιδική, όπου και σε live μετάδοση αποκαλύφθηκε ο νικητής του παιχνιδιού.

Στο πλάι των δύο φιναλίστ φέτος ήταν και οι υπόλοιποι παίκτες του παιχνιδιού, κάτι που – αν θυμάσαι- δεν συνέβη πέρσι. Ο περσινός τελικός MasterChef είχε γίνει κεκλεισμένων των θυρών με τον Σταύρο και τον Σταυρή να μαγειρεύουν μόνοι τους στο studio.

Η Μαργαρίτα:

Το γλυκό Μαργαριτάρι του MasterChef ήταν η παίκτρια εκείνη που το κοινό λάτρεψε από την πρώτη μέρα. Τα πιάτα της ξεχώριζαν από την πρώτη οντισιόν για το στήσιμό τους και την ξεχωριστή ομορφιά τους.

Η Μαργαρίτα κατάφερε να μας πορώσει, όταν κέρδισε τα 10.000 ευρώ και το sliver awards και φώναζε πως επιτέλους έχει τα χρήματα που θέλει για να παντρευτεί!



Η Μαργαρίτα έκανε τον εξώστη, το κοινό και το Twitter να κλαίει όταν αποχώρησε και μια ημέρα αργότερα, έφτασε μέχρι και ο Άκης Πετρετζίκης να απαιτεί την επιστροφή της.

Και επέστρεψε και κέρδισε τη δεύτερη ευκαιρία και έφτασε με πείσμα και ταλέντο μέχρι και τον τελικό! Στο live του τελικού του MasterChef 5 ακούσαμε κυρίως βαθμολογίες! Λίγο πριν την ανακοίνωση της τέταρτης βαθμολογίας, η Μαργαρίτα είχε συγκεντρώσει 30 βαθμούς και ο Διονύσης 29!

Η βαθμολογία του Jason Atherton έκρινε το αποτέλεσμα!

Νικήτρια ήταν η Μαργαρίτα! Και ήταν και η πρώτη Ελληνίδα MasterChef και το Twitter την δόξασε!