Το μήνυμα της μαμάς του Γιάννη Κορδίλα στους γονείς της Αναστάσιας συγκλονίζει

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Το μήνυμα της μαμάς του Γιάννη Κορδίλα στους γονείς της Αναστάσιας συγκλονίζει

Το συγκινητικό μήνυμα της μαμάς του 17χρονου.

Μια πολύ δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή εχθές το πρωί (Σάββατο 3/7/21), όταν η μαμά της μικρής Αναστασίας ανακοίνωσε συντετριμμένη πως η κόρη της απεβίωσε. Toν Νοέμβριο του 2020 η θεία της μικρής, Έρρικα Πρεζεράκου έκανε μια δημόσια έκκληση για την ανιψιά της, η οποία είχε διαγνωστεί με όγκο στο κεφάλι.

Η αθλήτρια μετά την περιπέτεια με την υγεία της βρισκόταν σε μία ακόμη δύσκολη κατάσταση με την οικογένειά της και μέσα από την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου ζητούσε από τον κόσμο να βοηθήσει να σωθεί η 7χρονη ανιψιά της.

Έρρικα Πρεζεράκου: Η συγκινητική δημόσια έκκληση (video)

Η έκκληση της Έρρικας Πρεζεράκου

Τον Νοέμβριο του 2020 μάθαμε πως το κοριτσάκι διεγνώσθη με όγκο στο κεφάλι και ο μόνος τρόπος για να σωθεί ήταν να ταξιδέψει στο Τέξας και να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Ωστόσο το ποσό της επέμβασης είναι τεράστιο, 700.000 ευρώ, με την Έρρικα να ζητά από τον κόσμο μέσω της εκπομπής «Ευτυχείτε» να βοηθήσει, ο καθένας με τον τρόπο του.

errika prezerakou 159898156 1791589897676111 2958396811372464309 n

Τον Απρίλιο και αφού η μικρή βρισκόταν ήδη στο εξωτερικό η Έρρικα έλεγε: «Όλο αυτό που ζούμε, είναι αδιανόητο, αυτή η ψυχική δύναμη της αδερφής μου, λέω να μην τύχει σε άλλον γονιό αυτό το πράγμα». Η Πρεζεράκου τόνισε πως η ανιψιά της είχε να αντιμετωπίσει μια σπάνια και άκρως επιθετική μορφή καρκίνου από την οποία έχουν επιζήσει μόνο εννιά παιδιά σε όλον τον κόσμο.

Υπήρχαν ημέρες που οι γιατροί έλεγαν στην αδερφή της πως όλα πάνε καλά και άλλες που της τόνιζαν πως πρέπει να αφήσει το παιδί να απελευθερωθεί.

Η δυσάρεστη εξέλιξη με την Αναστασία

Η μικρή Αναστασία δυστυχώς έχασε τη μάχη για τη ζωή και την ανακοίνωση έκανε το Σάββατο (3/7/21) η μαμά της γράφοντας: «Σήμερα έχουμε επέτειο γάμου με τον Elias Triantafyllakis και σήμερα διάλεξε η κόρη μας το παρανυφάκι μας να φύγει από την ζωή. Η Αναστασία πάλεψε όσο λίγοι, ήταν πάντα αισιόδοξη και έδωσε γερή μάχη με το χειρότερο είδος καρκίνου που έχει υπάρξει ποτέ. Έφυγε ήρεμη στον ύπνο της με τη μανούλα και τον πατερούλη της να την κρατάνε αγκαλιά. Ξέρω πόσοι προσευχηθήκατε για αυτή την νεράιδα και ξέρω και πόσοι ήσασταν δίπλα μας όλο αυτό το διάστημα που παλεύαμε και σας ευχαριστώ. Η Αναστασία δεν υποφέρει πια».

errika prezerakou 124971235 872487063569515 4492795793761428485 n

Το συγκλονιστικό μήνυμα της μαμάς του Γιάννη Κορδίλα

Η ιστορία αυτή και η εξέλιξή της δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο. Κανέναν που να μην στεναχωρήθηκε και να μην έκλαψε πραγματικά για το 7χρονο κορίτσι. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και η μαμά του Γιάννη Κορδίλα, Στέλλα Χανιώτη. «O 17χρονος Γιάννης Κορδίλας αντιμετώπιζε από το 2013 την Οξεία Λεμφοβλαστική Λευχαιμία τύπου Β. Και ενώ μια πρωτοποριακή θεραπεία που τόσο καιρό ακολουθούσε έδειχνε να πηγαίνει καλά, τον τελευταίο μήνα το παιδί βρίσκεται στον Γερμανία, καθώς η κατάστασή του έχει επιδεινωθεί», έγραφαν τον Αύγουστο του 2020 τα δημοσιεύματα.

Τον Φεβρουάριο του 2021 έγινε γνωστό πως ο Γιάννης είναι καθαρός πια. «Αγαπητοί φίλοι,
Κρατώντας στα χέρια μας τις πολυπόθητες απαντήσεις από την τελευταία εξέταση μυελού του Γιάννη, μοιραζόμαστε μαζί σας τα χαρμόσυνα νέα μας! ΚΑΘΑΡΟΣ! Τα αποτελέσματα φανέρωσαν έναν πεντακάθαρο μυελό, πλημμυρισμένο από τα υγιή κύτταρα του δότη μας».

Εχθές (3/7/21) λοιπόν η μαμά του 17χρονου Γιάννη έστειλει ένα πολύ συγκινητικό μήνυμα στους γονείς της Αναστασίας.

«Παρακολουθώντας την πορεία και τον αγώνα της Αναστασίας και των γονιών της όλους αυτούς τους μήνες, το μόνο που έχω να πω είναι ότι είναι άξιοι θαυμασμού. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη συντριβή για τον άνθρωπο από το να χάνει το παιδί του. Το μόνο συναίσθημα που κυριαρχεί είναι ο πονος που σου σκίζει τα σωθικά..
Λυπάμαι πολύ Ξένια και Ηλία...Δεν υπάρχουν λέξεις να σας πω... Αναστασία μου, αγάπη μου, η ψυχή σου είναι σίγουρα λουσμένη με φως, χωρίς πονο, χωρίς φόβο. Σε αγαπάμε».

Δες το μήνυμά της στη gallery παρακάτω.