Wentworth Miller: O πρωταγωνιστής του Prison Break αποκάλυψε πως ανήκει στο φάσμα του αυτισμού

Πατούλια Κατερίνα
Wentworth Miller: O πρωταγωνιστής του Prison Break αποκάλυψε πως ανήκει στο φάσμα του αυτισμού

Τι αποκάλυψε ο Miller στο Instagram.

Στα 49 του χρόνια, ο ηθοποιός Wentworth Miller έκανε μια αποκάλυψη που συγκλόνισε τους fans του οι οποίοι τον ακολουθούν δεκαετίες τώρα.

Ο πάλαι ποτέ γόης του Prison Break με ένα λευκό post στο Instagram αποκάλυψε τη διάγνωση που πήρε τελευταία για την υγεία του.
Ο Miller ανήκει στο φάσμα του αυτισμού, κάτι το οποίο ανακάλυψε πρώτα μόνος του στη διάρκεια της καραντίνας και κατόπιν ήρθε και η ιατρική διάγνωση.

Ο γόης του Hollywood αναφέρθηκε στο σοκ που υπέστη μετά την αναγνώριση της κατάστασής του στη μέση πια ηλικία:



«Όπως συνέβη με όλους, η ζωή στην καραντίνα μου πήρε πράγματα. Το φθινόπωρο θα σηματοδοτήσει έναν χρόνο από τότε που πήρα την επίσημη διάγνωση αυτισμού, προηγήθηκε η αυτοδιάγνωση και έπειτα η επίσημη διάγνωση. Ήταν μια μακρά διαδικασία και δεν είμαι πέντε ετών αλλά ένας μεσήλικας. Ας πούμε ότι ήταν σοκ αλλά όχι έκπληξη.

Η γνώριμη τακτική της κουλτούρας μας, στην οποία έχω συμμετάσχει λέει πως το τάδε δημόσιο πρόσωπο μοιράζεται το Α, Β, Γ και αφιερώνει στο Δ,Ε Ζ. Καλό για εκείνους. Αλλά αυτό δεν θα συμβεί εδώ μιας και δεν ξέρω πολλά για τον αυτισμό και πρέπει να μάθω αρκετά. Τώρα απλά προσπαθώ να κατανοήσω, να εξετάσω πέντε δεκαετίες εμπειριών υπό άλλο πρίσμα.

Prison Break: Δες πώς είναι σήμερα, 14 χρόνια μετά οι πρωταγωνιστές της σειράς

Και αυτό θα πάρει χρόνο. Την ίδια στιγμή δεν θέλω να γίνω ξαφνικά εκείνη η δυνατή φωνή του άρρωστου στο δωμάτιο. Θέλω απλά να πω στην κοινότητα των αυτιστικών για την οποία έχουν μιλήσει πολλοί ότι δεν θέλω να κάνω παραπάνω κακό, θέλω να υψώσω το χέρι και να πω είμαι εδώ».


https://www.instagram.com/p/CRwTO_6MHr9/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

O ηθοποιός συνέχισε τονίζοντας πως μπορεί να κατευθύνει σε ιατρικές πηγές όποιον το έχει ανάγκη και θα παλέψει και ο ίδιος να σταματήσει το στίγμα στους ανθρώπους με αυτισμό.