Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Οι celebrities στέλνουν τα δικά τους μηνύματα στο Instagram

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Οι celebrities στέλνουν τα δικά τους μηνύματα στο Instagram

Στάχτες στην Αθήνα και 5 μηνύματα της Πολιτικής Προστασίας μέσα σε λίγες ώρες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που έχει καταλάβει τη Βαρυμπόμπη από το μεσημέρι της Τρίτης. Οι εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τους κατοίκους και τους περαστικούς μπορούν να προκαλέσουν μόνο αγωνία και στενοχώρια για όλους τους ανθρώπους που μένουν στην περιοχή και προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες, τα ζώα και τις ζωές τους.

Τα μέτωπα είναι τρία: ένα στην Άνω Βαρυμπόμπη, ένα πλησίον των ιππικών ομίλων και ένα κοντά στη Εθνική Οδό. Μέσα μερικές ώρες, η Πολιτική Προστασία έστειλε 5 μηνύματα για να κατευθύνει τους πολίτες σύμφωνα με την εκάστοτε εξέλιξη.

Βαρυμπόμπη: Η ανεξέλεγκτη φωτιά συσπείρωσε το Twitter - Απίστευτες εικόνες

Κατόπιν εντολής, οι κάτοικοι πρέπει να εκκενώσουν και να κατευθυνθούν προς τις Αχαρνές για τη δική τους ασφάλεια, καθώς η φωτιά παραμένει ανεξέλεγκτη.




Όσο πιο κοντά βρίσκεται κανείς, τόσο λιγότερη ορατότητα έχει. Οι καπνοί έχουν καταλάβει τον ουρανό. Στάχτες πετούν σε πολλές περιοχές της Αθήνας καθιστώντας την ατμόσφαιρη ανυπόφορη, ειδικά συνδυαστικά με τον καύσωνα.

Σύννεφο καπνού από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη κάνει αφόρητη την κατάσταση στην Αττική

Οι celebrities, για αυτόν τον λόγο, χρησιμοποιήσαν τη δύναμη των προφίλ τους στο Instagram είτε για να βοηθήσουν με την αναπαραγωγή μηνυμάτων που καλούν σε βοήθεια είτε με την έκφραση της λύπης τους μπροστά σε αυτό το θέαμα.

Το story της Ιωάννας Μαλέσκου:




Στη συνέχεια θα βρεις περισσότερα stories που έκαναν οι έλληνες διάσημοι για τις φωτιές...

Main photo credits: AP