Ελιάνα Χρυσικοπούλου: Συγκλονίζει με το μήνυμα για τον εθελοντισμό στις φωτιές (photo)

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Ελιάνα Χρυσικοπούλου: Συγκλονίζει με το μήνυμα για τον εθελοντισμό στις φωτιές (photo)

Ξόδεψε 5’ από τον χρόνο σου για να το διαβάσεις.

Τις τελευταίες μέρες η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μία ανείπωτη καταστροφή, η οποία έχει προκληθεί από συνεχόμενα μέτωπα φωτιάς, τα οποία εμφανίζονται το ένα πίσω από το άλλο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να αδυνατούν να σβήσουν όλες τις εστίες.

Βόρεια Αττική, Εύβοια, Μάνη, Μεσσηνία και Φωκίδα είναι μερικές από τις περιοχές που παλεύουν τέσσερις μέρες με τις φλόγες, με την πύρινη λαίλαπα να κάνει τα πάντα στάχτη στο πέρασμά της. Ο κόσμος βοηθά τους πληττόμενους όπως μπορεί, συγκεντρώνοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου που βοηθά εθελοντικά από την πρώτη στιγμή, μοιράστηκε χθες βράδυ (6/8) ένα μήνυμα με τους followers της.

Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου δέχτηκε κριτική για την εθελοντική δράση στις φωτιές και απάντησε κατάλληλα

Το μήνυμα της Ελιάνας Χρυσικοπούλου θα σε συγκινήσει

Μπορεί η δημοσιογράφος να δέχθηκε αρνητικά σχόλια για τον εθελοντισμό στις φωτιές (σχόλια στα οποία απάντησε όπως έπρεπε), εχθές το βράδυ (6/8) μοιράστηκε με τους followers της ένα μήνυμα που αν μη τι άλλο θα σε κάνει να ανατριχιάσεις.


https://www.instagram.com/p/CSK4J6TiSKv

«Μιλάω σήμερα με φίλους και γνωστούς και μου λένε “έχω φρικάρει με τις φωτιές”, “με έχει πάρει από κάτω”, “έχω καταστεναχωρηθεί” κλπ. Όλοι έτσι νιώθουμε, άλλοι σε πιο μικρό και άλλοι σε μεγαλύτερο βαθμό (για τους αναίσθητους δεν θα μιλήσω θέλω να πιστεύω πως είναι μειοψηφία, καλή τους ώρα όπου και αν είναι).

Το μόνο που έχω να προτείνω είναι “πήγαινε κάπου και κάτι”. Είτε πας να ξεχωρίσεις το κρουασάν από τη σερβιέτα, είτε φορτώσεις μια σακούλα σε ένα βαν, είτε μεταφέρεις ένα πληγωμένο ζώο, είτε βοηθήσεις να σβήσει μια εστία, τα συναισθήματα που βιώνεις μέσα από τον εθελοντισμό, είναι η μόνη αληθινή παρηγοριά αυτές τις ώρες», γράφει η Ελιάνα, και νιώθεις στην ψυχή σου κάθε λέξη της.

Πώς μπορείς να βοηθήσεις πραγματικά την κατάσταση

Λίγο αν παρακολουθείς τα social media ή βλέπεις τα post των αγαπημένων σου celebs θα έχεις δει πως υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να συνδράμεις, από τον πιο μικρό τρόπο έως τον πιο μεγάλο, ό,τι και να κάνεις θα είναι για καλό.

Η Ελλάδα βιώνει μια πολύ δύσκολη στιγμή και ό,τι και αν καταφέρει ο καθένας μας θα είναι ένα μικρό λιθαράκι στη διάσωση της χώρας.


https://www.instagram.com/p/CSQ8YD3D5hw

Αν μπεις εδώ θα δεις περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς μπορείς να βοηθήσεις αποτελεσματικά.