Φωτιές Ελλάδα: Ο Στέφανος Ξενάκης είπε τη μεγαλύτερη αλήθεια για τις ποινές των εμπρηστών (photo)

1704 SHARES

Ένα post συσπείρωσε όλο το Instagram.

Μπροστά σε μία τρομερή οικολογική –και όχι μόνο- καταστροφή βρίσκεται η Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα, η οποία πραγματικά καίγεται ανεξέλεγκτα. Τα μέτωπα πολλά και οι δυνάμεις λίγες για να βοηθήσουν στην κατάσβεση. Βόρεια Αττική, Εύβοια, Ηλεία, Μάνη, Μεσσηνία, Φωκίδα καίγονται και οι πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να σώσουν την κατάσταση.

Από το απόγευμα της Παρασκευής (6/8) έχουν γίνει αρκετές προσαγωγές ανθρώπων που βρέθηκαν με εμπρηστικούς μηχανισμούς και καύσιμες ύλες στην κατοχή τους, μην μπορώντας να εξηγήσουν στους αστυνομικούς τους λόγους για τους οποίους τα είχαν. Ο κόσμος μιλά για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού, και τίποτα πλέον δεν μοιάζει απίθανο με τόσες εστίες να ξεπηδούν κάθε λίγο και λιγάκι από το πουθενά.

Ελιάνα Χρυσικοπούλου: Συγκλονίζει με το μήνυμα για τον εθελοντισμό στις φωτιές (photo)

Ο Στέφανος Ξενάκης με ένα post για τους εμπρηστές συσπείρωσε το Instagram

Ο γνωστός συγγραφέας Στέφανος Ξενάκης έκανε ένα post στο Instagram account του, στο οποίο αναφερόταν στις ποινές των εμπρηστών, με την Έλλη Κοκκίνου να κάνει το πιο ανακουφιστικό σχόλιο.

«Δεν βρίσκω κανέναν λόγο μετά την κακουργικοποίηση του βασανισμού και της δολοφονίας των ζώων να μην θεωρηθεί κακούργημα και ο εμπρησμός και να προβλέπεται έως και ισόβια στους εγκληματίες. Η ζωή της φύσης τουλάχιστον ισότιμη με αυτή των ανθρώπων. Φτάσαμε έως εδώ ανάμεσα σε άλλα γιατί θεωρήσαμε ότι η ανθρώπινη ζωή αξίζει περισσότερα», έγραφε στο post του ο Στέφανος Ξενάκης.

Η απήχηση που είχε στον κόσμο η ανάρτηση του συγγραφέα

Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες το post που έκανε ο Στέφανος Ξενάκης στο Instagram συγκέντρωσε πάνω από πέντε χιλιάδες likes και comments που συμφωνούσαν 100% με το περιεχόμενο της ανάρτησης.

Ένα από αυτά τα σχόλια ήταν και της Έλλης Κοκκίνου, η οποία έγραψε το απλό, λιτό και απέριττο «αμήν».

Δες το post στη gallery παρακάτω.

1704 SHARES
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ