Δανάη Μπάρκα: «Άραγε αν προσευχηθούμε όλοι μαζί, λέτε να πετύχει»;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Δανάη Μπάρκα: «Άραγε αν προσευχηθούμε όλοι μαζί, λέτε να πετύχει»;

Το σπαραξικάρδιο μήνυμα της παρουσιάστριας για την καταστροφή που συμβαίνει.

Δεν υπάρχουν λόγια και λέξεις να περιγράψουν την ανείπωτη καταστροφή που βιώνει η χώρα την τελευταία εβδομάδα από τα απανωτά μέτωπα πυρκαγιάς που ξέσπασαν τόσο στην πρωτεύουσα, όσο και σε Εύβοια, Μάνη, Φωκίδα και Ηλεία. Και μπορεί η κατάσταση στη Βόρεια Αττική να είναι πλέον υπό έλεγχο, στην Εύβοια η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Είναι η 7η μέρα που το νησί καίγεται και κάθε μέρα εκκενώνεται και από μία περιοχή με τους πολίτες να ζουν μια κόλαση. Εδώ και πέντε ημέρες κανένα εναέριο μέσο δεν έχει φτάσει στην Εύβοια παρά το γεγονός πως την έχουν ζητήσει ουκ ολίγες φορές. Η Δανάη Μπάρκα δηλώνει συγκλονισμένη με όλη αυτή την καταστροφή και το μήνυμα της στο Instagram θα σε κάνει να σκεφτείς πολύ και να ανατριχιάσεις.

Εύβοια: Η Δανάη Μπάρκα δείχνει πώς ήταν έναν μήνα πριν τις φωτιές και ανατριχιάζει το κοινό

Το συγκλονιστικό μήνυμα της Δανάης Μπάρκα που θα σε ανατριχιάσει

Η ηθοποιός και παρουσιάστρια το απόγευμα του Σαββάτου ανέβασε μια φωτογραφία με το ηλιοβασίλεμα, σε έναν ουρανό γεμάτο μαύρους καπνούς και το caption που με το οποίο τη συνόδευσε ήταν πραγματικά ανατριχιαστικό.

«Άραγε αν προσευχηθούμε όλοι μαζί-σε ό,τι πιστεύει ο καθένας ότι υπάρχει- να ξυπνήσουμε αύριο και να είναι οι ψυχές των ανθρώπων που ταλαιπωρούνται ήρεμες, λέτε να πετύχει; Αν γίνει από όλους μας; Αν προσευχηθούμε τη νύχτα να σβήσουν όλα τα μέτωπα και να ξυπνήσουμε όλοι με μια ανάσα μεγαλύτερη και να συνεχίσουμε ενωμένοι μέχρι να σχηματιστούν λίγα χαμόγελα, λέτε να τα καταφέρουμε;; Αν ευχηθούμε ο ήλιος το πρωί να λάμπει λίγο περισσότερο και να μας δώσει δύναμη και κουράγιο να αντιμετωπίσουμε τα πάντα, θα πετύχει;; Ας το προσπαθήσουμε και ό,τι γίνει!

Δύναμη. Κουράγιο. Ευχή. Προσευχή. Προσπάθεια. Αγκαλιά».

Το post της Δανάης για την Εύβοια πριν από έναν μήνα

Μέσα σε όλη αυτή την καταστροφή που λαμβάνει χώρα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και κυρίως στην Εύβοια, πριν από μερικές ημέρες η Δανάη αποφάσισε να δείξει στους fans της ένα post με το πώς ήταν πριν από έναν μήνα ακριβώς το νησί.

«Ένα μήνα πριν ήμασταν με τον @apostolos_rouvas στην Εύβοια. Μας έκανε εντύπωση και σχολιάζαμε σε όλο τον δρόμο πόσο ωραία τοπία βλέπαμε, πόσο πράσινο,πόσα διαφορετικά είδη φυτών/δέντρων και ποσό πλούσια φυσική κληρονομιά έχουμε. Η Εύβοια-και οι άνθρωποι της-ένα μήνα μετά υποφέρουν, τυραννιούνται, αγωνιούν για την ζωή και τα σπίτια τους, και παλεύουν να απεγκλωβιστούν από τις φλόγες.

Δεν ξέρω το πώς και το γιατί -ίσως αυτά τα ψάξουμε σε δεύτερο χρόνο- ξέρω όμως πως η φρίκη που προκαλούμε στην φύση και στο περιβάλλον θα μας γυρίσει πίσω-ήδη ξεκίνησε.


https://www.instagram.com/p/CSMCBDqsr39

Ξέρω πως τώρα ακούγεται «μακρινό» ότι δεν θα έχουμε στο τέλος ανάσα, αλλά δεν είναι. Ξέρω πως οφείλουμε όλοι αφού περάσουν αυτές οι μέρες να σταθούμε όπως μπορούμε στους ανθρώπους που βιώνουν αυτή την τραγωδία.

Μόνο αν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο.

Κουράγιο στους ανθρώπους, η σκέψη μας μαζί τους…νομίζω από δω και πέρα η φράση «η ζωή συνεχίζεται» αλλάζει και πλέον μπαίνει στο τέλος ερωτηματικό..«η ζωή συνεχίζεται;»

Ας αλλάξουμε συνήθειες, για να συνεχιστεί. Ας ελπίσουμε κι ας παλέψουμε όλα αυτά να αναδασωθούν και σε λίγα χρόνια να υπάρχει πάλι ζωή! Μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ στους πυροσβέστες, στους εθελοντές και στους ανθρώπους που προσπαθούν έμπρακτα να βοηθήσουν με ό,τι τρόπο μπορούν. Δύναμη παιδιά».



Δες τις φωτογραφίες από τα post της στη gallery παρακάτω.