Τόκιο 2020: Ασημένιο για την Εθνική ομάδα πόλο - Αποθέωση στο Twitter (photos & video)

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Τόκιο 2020: Ασημένιο για την Εθνική ομάδα πόλο - Αποθέωση στο Twitter (photos & video)

Mια ανάσα αισιοδοξίας μέσα στις φυσικές καταστροφές.

Η Ελλάδα βιώνει μία από τις δύσκολες φάσεις της με τις καταστροφές από τα πύρινα μέτωπα σε πολλές περιοχές της χώρας. Όμως σήμερα υπήρχε μια ανάσα αισιοδοξίας για όλους μας, και αυτή ήταν ο τελικός του πόλο ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Την Παρασκευή (6/8) η εθνική πόλο ανδρών μας χάρισε στιγμές χαράς και δόξας περνώντας στον τελικό, αφού επικράτησαν με 9-6 της Ουγγαρίας. Σήμερα όλοι περίμεναν συντονισμένοι να δουν την προσπάθεια της Ελλάδας απέναντι στη Σερβία, όπου και διεκδικούσαν το χρυσό μετάλλιο.

Τόκιο 2020: Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών πέρασε τελικό, εξασφάλισε μετάλλιο! Συγκλονίζει ο Φουντούλης

Ο αγώνας για το χρυσό μετάλλιο

Η ομάδα πόλο ανδρών μπήκε αποφασισμένη στο νερό να αγωνιστεί και να φύγει από το Τόκιο με το χρυσό στις βαλίτσες της. Η Σερβία ωστόσο έδειξε από την αρχή πως είναι καλύτερη ομάδα, επικρατώντας της ελληνικής στα πρώτα λεπτά με 6-3.

Η εθνική ομάδα δεν το έβαλε κάτω, κοίταξε στα μάτια τους Σέρβους και κατόρθωσε να φτάσει το παιχνίδι μέχρι και το 10-10. Εν τέλει ηττήθηκε από τη Σερβία με 13-10 και έχοντας στις βαλίτσες της το ασημένιο μετάλλιο που είναι και το πρώτο στην ιστορία της σε ολυμπιακούς αγώνες.



Η αποθέωση στο Twitter

Φως κι ελπίδα στις μαύρες μέρες που βιώνει η χώρα έδωσε η Εθνική πόλο ανδρών, που κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το ασημένιο μετάλλιο στους ολυμπιακούς αγώνες. Η ομάδα φεύγει από το Τόκιο με το κεφάλι ψηλά και με ένα μετάλλιο στις αποσκευές της, κάνοντας όλους τους Έλληνες περήφανους.

Το Twitter φυσικά αποθέωσε την Εθνική ομάδα και τα σχόλια έφεραν και πάλι για λίγο το χαμόγελο στα χείλη των ανθρώπων που βιώνουν δύσκολες στιγμές στα πύρινα μέτωπα.

Οι δηλώσεις του αρχηγού, Γιάννη Φουντούλη

«Δεν περίμενα οι συμπαίχτες μου να είναι τόσο απογοητευμένοι με το αργυρό μετάλλιο, μου έκανε εντύπωση. Αυτό δείχνει τι χαρακτήρες είναι, τι αθλητές είναι και πόσο νικητές είναι γεννημένοι. Προσπάθησα να τους πω πως αυτό που έχουμε κάνει είναι τεράστιο και μόνο χαμόγελα πρέπει να έχουμε.

Προφανώς και χάσαμε έναν τελικό Ολυμπιάδας, αλλά αυτό δεν συμβαίνει κάθε μέρα, δεν έχει συμβεί ποτέ. Τελειώνουμε με το αργυρό μετάλλιο που είναι κάτι σπουδαίο», ανέφερε στις δηλώσεις του ο αρχηγός της ομάδας Γιάννη Φουντούλη, λίγο πριν την απονομή των μεταλλίων.



Δες τα σχόλια στη gallery παρακάτω.