Τόκιο 2020: Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών πέρασε τελικό, εξασφάλισε μετάλλιο! Συγκλονίζει ο Φουντούλης

Τσακιρίδου Χριστίνα
Τόκιο 2020: Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών πέρασε τελικό, εξασφάλισε μετάλλιο! Συγκλονίζει ο Φουντούλης

Έτοιμη να γράψει ιστορία στον αγώνα της Κυριακής έναντι στην Ισπανία ή την Σερβία είναι η Εθνική ομάδα μας.

Στιγμές χαράς και δόξας για τον Ελληνισμό μας χάρισε το πρωί η Εθνική πόλο ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Η σημερινή ημέρα είναι εφιαλτική για τη χώρα μας αφού τα πύρινα μέτωπα σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους ωστόσο η Εθνική πόλο ανδρών πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση, εξασφάλισε θέση στον τελικό της Κυριακής και μας έκανε για ακόμη μια φορά υπερήφανους.

Έχοντας εξασφαλίσει ήδη μετάλλιο, το πρώτο στην ιστορία της εθνικής πόλο ανδρών, η πιο επιτυχημένη ελληνική Ολυμπιακή ομάδα στην ιστορία του αθλητισμού της χώρας με συνεχείς παρουσίες από το 1980 φτάνει εκεί όπου προσπαθούσε να σκαρφαλώσει επί δεκαετίες, λίγο πριν το πρώτο σκαλί του βάθρου. Η Εθνική πόλο θα αγωνιστεί στον τελικό της Κυριακής (8/8, 10.30) όπου θα κυνηγήσει το όνειρο του χρυσού μεταλλίου έναντι της Ισπανίας ή της Σερβίας.

Εκτός μεταλλίων Κυριακοπούλου –Στεφανίδη, όμως το Twitter τις αποθέωσε (photos)

Η φανταστική εμφάνιση στον ημιτελικό έναντι της Ουγγαρίας

ethniki polo2

Η φοβερά προετοιμασμένη ομάδα του Θοδωρή Βλάχου εμφανίστηκε αήττητη στον σημερινό αγώνα έναντι της Ουγγαρίας και εξασφάλισε μετάλλιο. Η Εθνική ομάδα μπήκε στην πισίνα με τη φόρα που είχε απ' όλα τα προηγούμενα παιχνίδια και πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων με Αργυρόπουλο και Γκιουβέτση, κλείνοντας την πρώτη περίοδο στο 2-1.



Στα τελευταία, κρίσιμα λεπτά η Ουγγαρία ισοφάρισε (5-5) αλλά με το πρώτο γκολ του Φουντούλη στο ματς η Ελλάδα απέκτησε ξανά προβάσισμα (6-5) και λίγο αργότερα ο Σκουμπάκης με εξαιρετικό μακρινό σουτ έδωσε προβάδισμα τριών γκολ στην Ελλάδα (9-6) και χάρισε χαμόγελα σε όλη την Εθνική πόλο καθώς και όλους τους Έλληνες.



Πανέτοιμοι για την Κυριακή- Η δήλωσης της χρονιάς από τον αρχηγό Φουντούλη



«Δεν ξέρω τι να πω, έχω χάσει τα λόγια μου. Είμαστε δεκατρία άτομα, με τους προπονητές μας. Μόνο στα πιο τρελά μας όνειρα φανταζόμασταν όλο αυτό. Δεν έχω λόγια να εκφράσω τι νιώθω αυτή την στιγμή. Σήμερα γράφτηκε ιστορία, το μόνο που μας μένει είναι με τι γράμματα θα την γράψουμε μετά.

Ειλικρινά, με ό,τι συμβαίνει στη χώρα έχουμε επηρεαστεί όλοι πάρα πολύ. Πίσω στην Ελλάδα κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, δεν πιστεύω ότι μια νίκη μπορεί να απαλύνει τον πόνο για ό,τι συμβαίνει. Μας θλίβει ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα, ευχόμαστε να μην κινδυνεύσει κανείς. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, ζητάμε προκαταβολικά ένα "συγγνώμη" για τη χαρά και τον ενθουσιασμό μας. Με όλο τον σεβασμό, θα πανηγυρίσουμε αυτή την επιτυχία και θα σκεφτούμε όσα γίνονται πίσω στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχει πιο μεγάλη στιγμή στην καριέρα ενός αθλητή, καταφέραμε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Είμαι περήφανος που είμαι εδώ και εκπροσωπώ τη χώρα μου, καταφέραμε να μνημονεύεται αυτό εδώ, να αποτελεί ορόσημο και να μας ενώνει για όλη μας τη ζωή» είπε οn camera ο αρχηγός της Εθνικής.

Πηγή φωτογραφιών: apimages.com