Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση: Το συγκινητικό μήνυμα μετά την επιστροφή στο καταφύγιο ζώων (photos)

457 SHARES

Η ιδρύτρια του «Save A Greek Stray» έκανε ένα post-υπόσχεση με αφορμή τις δραματικές εξελίξεις στη χώρα μας.

Η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση έχει αφιερωθεί έμπρακτα τα τελευταία χρόνια στην προστασία των ζώων, ιδρύοντας το καταφύγιο «Save A Greek Stray» καθώς και τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Α Promise to Animals».

Η επιτυχής εκκένωση του Save A Greek Stray λόγω πυρκαγιάς

Η ανεξέλεγκτη πυρκαγιά που ξέσπασε στην Βόρεια Αττική απείλησε άμεσα το καταφύγιο ζώων που έχει ιδρύσει εδώ και 6 χρόνια η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση. Το καταφύγιο εκκενώθηκε πολύ γρήγορα χάρη στη βοήθεια των εθελοντών και τα ζώα μεταφέρθηκαν ασφαλή μακριά από το σημείο. Ήταν αναμφίβολα μία πολύ δύσκολη ημέρα για όλη την ομάδα του Save A Greek Stray που παραλίγο να γίνει παρανάλωμα του πυρός.

Τα καλά νέα είναι πως το καταφύγιο σώθηκε από τις πυρκαγιές ενώ η συντονισμένη προσπάθεια μεταφοράς των ζώων ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, χωρίς καμία απώλεια. Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση του κόσμου στα social media, με τα σχόλια στα post του SAGS να ξεπερνούν κάθε προηγούμενο.

Η επιστροφή στο καταφύγιο και το συγκινητικό μήνυμα

«Σήμερα γυρίζουμε σπίτι μας. Γυρίζουμε στο καταφύγιο που εδώ και εδώ και έξι χρόνια, φιλοξενεί τα ζώα και την ομάδα μας. Είναι ο χώρος στον οποίο έχουμε ζήσει μεγάλες χαρές, αλλά και στεναχώριες που αισθανόμασταν ότι θα μας καταπιούν… Μια τέτοια στεναχώρια βιώσαμε και πριν λίγες ημέρες, όταν χρειάστηκε να εκκενώσουμε τον χώρο μας για να προστατεύσουμε τα πλάσματα που είναι υπό την φροντίδα μας και μας έχουν δείξει μόνο εμπιστοσύνη και αγάπη, παρά τα όσα έχουν περάσει σε ανθρώπινα χέρια. 

«Φεύγοντας πριν από τέσσερις ημέρες, δεν γνωρίζαμε εάν και πότε θα καταφέρναμε να επιστρέψουμε. Σήμερα ευτυχώς, δείχνει να τελειώνει ένα μέρος του εφιάλτη μας.
Για χιλιάδες ανθρώπους όμως, ο εφιάλτης αυτός συνεχίζεται. Είναι αυτοί που έχασαν τα σπίτια τους… είναι εκείνοι που έχασαν τα δέντρα που τόσα χρόνια τους έδιναν αναπνοή. Είναι οι δύο οικογένειες που θρηνούν τους ανθρώπους τους. Και δεν είναι μόνο άνθρωποι. Είναι και τα ζώα, τα οποία προδόθηκαν από τις δίποδες οικογένειές τους και κάηκαν δεμένα, ή εγκλωβισμένα πίσω από μια μάντρα… είναι οι χελώνες που δεν μπόρεσαν να τρέξουν και τα παραγωγικά ζώα, των οποίων ο χαμός αναγνωρίστηκε μόνο λόγω της οικονομικής τους αξίας, μιας και θα τους στερούταν η ζωή σύντομα έτσι και αλλιώς.

Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση: Η απρόσμενη κίνηση που συγκίνησε το Instagram

Για όλους αυτούς που βιώνουν και θα συνεχίσουν να βιώνουν έναν εφιάλτη, εγώ υπόσχομαι να είμαι παρόν. Για όλους αυτούς, υπόσχομαι να χρησιμοποιήσω όλα μου τα μέσα, σε μια προσπάθεια να απαλύνω τον πόνο τους. Η επόμενη ημέρα θα είναι δύσκολη, αλλά υπάρχουν αρκετοί από εμάς που δεν θα ξεχάσουμε. Δεν θα σταματήσουμε να προσφέρουμε όπου υπάρχει ανάγκη και δεν θα σταματήσουμε να πολεμάμε το ανθρώπινο κακό, μέχρι να κερδίσουν οι καλοί, όπως συμβαίνει στις ταινίες», έγραψε κάτω από τη φωτογραφία η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά το μεγαλείο της ψυχής της.

Πηγή φωτογραφιών: @eriettakourkouloulatsi

457 SHARES
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ