Χρόνια πολλά Στέφανε! 7 φορές που ο Τσιτσιπάς μας έφτιαξε τη μέρα

Χρόνια πολλά Στέφανε! 7 φορές που ο Τσιτσιπάς μας έφτιαξε τη μέρα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γίνεται σήμερα 23 ετών και θυμηθήκαμε τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές του.

Γενέθλια έχει σήμερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο διακεκριμένος Έλληνας τενίστας κλείνει σήμερα τα 23 του χρόνια έχοντας καταφέρει να διανύσει μια αξιοζήλευτη πορεία στο άθλημά του και, μάλιστα, να αποτελεί το No3 σε όλο τον κόσμο.

Ο Στέφανος έχει καταφέρει με τις επιδόσεις του να κάνει όλο τον κόσμο να μιλά για αυτόν. Έχει κάνει, όμως, και την Ελλάδα πολύ περήφανη για όλα όσα έχει κατακτήσει ως τώρα.

Εμείς θυμηθήκαμε τις επτά πιο χαρακτηριστικές στιγμές που μας έκαναν να χαμογελάσουμε πλατιά.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν ό τι χρειαζόμασταν για να συνέλθουμε αυτό το καλοκαίρι!

Οι επτά φορές που ο Στέφανος Τσιτσιπάς μάς έκανε να χαμογελάσουμε

#1 Τον Νοέμβριο του 2019 ο Στέφανο Τσιτσιπάς κέρδισε τον διάσημο τενίστα, Dominic Thiem και έγινα ο νεότερος πρωταθλητής του ATP Finals στα τελευταία 18 χρόνια!

#2 Τον Ιανουάριο του 2019 ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Ρότζερ Φέντερερ, στους «16» του Αυστραλιανού Open, όπου και κατάφερε με μια σπουδαία εμφάνιση να φτάσει στη νίκη και να αποκλείσει από την επόμενη φάση τον κορυφαίο τενίστα όλων των εποχών. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Έλληνας τενίστας έπαιξε σε κεντρικό court τουρνουά Grand Slam.



#3 Τον Ιούνιο του 2021 ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Γερμανό τενίστα Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 3-2 σετ στον ημιτελικό των Roland Garros. Έπειτα από αναμέτρηση 3,5 ωρών, ο Τσιτσιπάς έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας που προκρίνεται σε τελικό τουρνουά Grand Slam.

#4 Οι δηλώσεις του για την Ελλάδα και τα συναισθήματά του μετά από αυτόν τον αγώνα μάς έφτιαξαν τη μέρα: «Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι οι ρίζες μου. Έρχομαι από ένα μικρό μέρος της Αθήνας, είχα όνειρο να παίξω κάποια στιγμή στο Roland Garros. Ποτέ δεν φανταζόμουν αυτό που συμβαίνει. Ήταν τόσο έντονος ο αγώνας. Στο πέμπτο game έμεινα ζωντανός, είχα το κοινό μαζί μου, μου έδωσε ώθηση. Ένιωσα ότι υπήρχε ελπίδα για εμένα στο παιχνίδι. Το μόνο που θύμιζα στον εαυτό μου ήταν να συνεχίσω να παλεύω. Ήταν έντονο και συναισθηματικό το παιχνίδι για εμένα. Αυτή η νίκη ήταν η πιο σημαντική στην καριέρα μου ως τώρα. Είδα ανθρώπους με ελληνικές σημαίες και ανθρώπους να φωνάζουν στα ελληνικά για εμένα. Ήταν πολύ σημαντικό, να νιώθω αυτή την υποστήριξη».



#5 Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε χαρακτηρίσει ως πιο σημαντική στιγμή της καριέρας του τη νίκη του επί του Τζόκοβιτς στον τρίτο γύρο του Rogers Cup στον Καναδά. Εκείνη τη νίκη του την είχε αφιερώσει στους ανθρώπους που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι.

#6 Ο Novak Djokovic, μετά τον τελικό του Mutua Madrid Open, στον οποίο νίκησε τον Στέφανο Τσιτσιπά είπε: «Θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ στον Στέφανο για τα καλά του λόγια και για μένα και για την ομάδα μου. Είσαι σίγουρα ένας νέος αστέρας στο τένις και έχεις ένα λαμπρό μέλλον μπροστά σου. Είμαι πολύ χαρούμενος που γίνομαι μάρτυρας του μεγαλείου σου».

https://www.instagram.com/p/BxYO7FfhkEB/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

#7 Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στους «16» του μονού στο Ολυμπιακό τουρνουά τένις, μετά τη νίκη του επί του Αμερικανού Φράνσις Τιαφοέ (Νο 54 στον κόσμο) με 6-3, 6-4, στο πλαίσιο του 2ου γύρου.

Photos: @stefanostsitsipas98