Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας που η αμερικανική Vogue αποκαλεί στο αφιέρωμά της «Mr Personality»

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας που η αμερικανική Vogue αποκαλεί στο αφιέρωμά της «Mr Personality»

Το ταλέντο του δε θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητο το Νο1 γυναικείο περιοδικό μόδας και lifestyle στον κόσμο, γι' αυτό και επέλεξε να τον φιλοξενήσει στις σελίδες του.

Μετά τα γενέθλιά του (στις 12 Αυγούστου) φαίνεται πως το αφιέρωμα της αμερικάνικης Vogue ήρθα σαν δώρο για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο διακεκριμένος Έλληνας τενίστας που έκλεισε τα 23 πριν από λίγες ημέρες, έχει καταφέρει να κατακτήσει κάτι που γι΄άλλους φαντάζει ουτοπικό!

Το ταλέντο του δε θα μπορούσε να μην αξιολογήσει και το Νο1 γυναικείο περιοδικό μόδας και lifestyle στον κόσμο, γι' αυτό και επέλεξε να τον φιλοξενήσει στις σελίδες του.

Ο Στέφανος βρίσκεται στην Νο3 θέση σε όλο τον κόσμο ενώ όλοι μιλούν για τις απίστευτες επιδόσεις του.Εκτός από αυτό αποτελεί το νεότερο άτομο στο ATP Top Ten ενώ τα αμέτρητα υποκοριστικά με τα οποία τον έχει χαρακτηρίσει ο κόσμος είναι άκρως κολακευτικά για τον ίδιο (οι περισσότεροι των αποκαλούν τον Έλληνα Θεό του τένις, τον άνθρωπο γεμάτο φως κλπ).


https://www.instagram.com/p/CSpYs2GhvJj/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Γεννημένος στην Αθήνα το 1998, ο Τσιτσιπάς μεγάλωσε στη Βουλιαγμένη. Ξεκίνησε από τα 3 του να παίζει τένις καθώς τόσο ο πατέρας του όσο και η μητέρα του, Τζούλια, που είναι πρώην επαγγελματίας παίκτρια, εργάζονταν ως εκπαιδευτές σε τοπικό tennis club. Από την παιδική του ηλικία, ο Στέφανος ήταν διαφορετικός: ήσυχος, αγαπούσε τη μοναξιά, ήταν τόσο εσωστρεφής όσο και επικοινωνιακός.

Στο άρθρο της η Vogue αναφέρει πολλά που ο απλός κόσμος δεν γνωρίζει για τον Στέφανο.

«Εκτός από Αγγλικά, μιλάει άπταιστα Ελληνικά και Ρωσικά, και γνωρίζει αρκετά καλά Γαλλικά, Πορτογαλικά και Ισπανικά. Σκεφτόταν να παρακολουθήσει ένα μάθημα διατροφής στην διαδικτυακή πλατφόρμα εκμάθησης Coursera αλλά κι ένα ντοκιμαντέρ του Matt D’Avella για τον μινιμαλισμό».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν ό τι χρειαζόμασταν για να συνέλθουμε αυτό το καλοκαίρι!

Ο Στέφανος -όπως διαβάσαμε στο αφιέρωμα- αγαπά πολύ τα αιθέρια έλαια («Λατρεύω τη λεβάντα και την έχω πάντα στο διαμέρισμά μου», λέει ο ίδιος) αλλά και την αποτοξίνωση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αγαπά την ελληνική κουζίνα και το αποκαλύπτει όποτε του δοθεί ευκαιρία. «Υπάρχει μια σαλάτα που θεωρώ πολύ υποτιμημένη και αυτή είναι η κρητική σαλάτα», είπε ο Τσιτσιπάς, όταν κάποιος τον είχε ρωτήσει στο Twitter. «Θα ήθελα αυτή η σαλάτα να είναι περισσότερο στο επίκεντρο».

Όσο για το κανάλι του στο YouTube;

Εκεί μοιράζεται συχνά ταξιδιωτικά vlog videos με τους σχεδόν 180.000 συνδρομητές του. «Τα ταξίδια», λέει ο Τσιτσιπάς, «λύνουν πολλά προβλήματα». Τι είδους προβλήματα; «Λοιπόν, απλώς νιώθω άγχος και νιώθω ότι η ζωή μου οδηγεί κάπου», λέει. «Μερικές φορές νιώθω ότι παίζω τένις και προσφέρω τόσα πολλά σε πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους που αγαπούν το άθλημα. Αλλά έξω από το γήπεδο, θέλω να μπορώ να δημιουργώ».



Το πιο συναρπαστικό πράγμα που του συνέβη ενώ ταξίδευε ήταν ότι συνάντησε τον Ισχυρότερο Άνθρωπο του Κόσμου, στην Ισλανδία. Ένα δυσάρεστο περιστατικό, από την άλλη, ήταν όταν ήταν στο Ομάν, όταν το jeep στο οποίο επέβαινε στην έρημο έμεινε χωρίς βενζίνη. «Ο ήλιος έδυε και, ξέρετε, σκεφτόμασταν ότι θα έπρεπε να διανυκτερεύσουμε εκεί», θυμάται ο Τσιτσιπάς. Όσο για την πιο άγρια ​​νύχτα, που πέρασε πρόσφατα, ήταν στο Ντουμπάι: «Δεν πίνω ποτέ», λέει «Αλλά κατά τη διάρκεια μιας νύχτας, τα πράγματα βγήκαν εκτός ελέγχου».



Ο στόχος του

«Ο στόχος μου για φέτος είναι να ολοκληρώσω τη σεζόν με πολλές νίκες. Δεν ξέρω αν είναι 50, 60 ή 70. Δεν με νοιάζει πόσες, αλλά θέλω να είμαι στην κορυφή».

Το αφιέρωμα έπεσε πάνω στην ημέρα που ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγινε viral λόγω της δήλωσής του για τον εμβολιασμο.

Φωτογραφίες: @stefanostsitsipas98, @voguemagazine