Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δίνει απαντήσεις για όλες τις δηλώσεις που προκάλεσαν

Ιωάννα Τζανή
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δίνει απαντήσεις για όλες τις δηλώσεις που προκάλεσαν

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν «μασάει» τα λόγια του και υποστηρίζει κάθε του άποψη!

Είναι ένας από τους κορυφαίους τενίστες παγκοσμίως και εκείνος που έκανε γνωστό το τένις στην Ελλάδα, με τον ίδιο να έχει κερδίσει φανατικούς υποστηρικτές που ταξιδευουν ανά τον κόσμο για να τον παρακολουθήσουν από κοντά να παίζει. Οι νίκες του διαδέχονται η μια την άλλη και πλέον το μόνο που του έχει απομείνει για να ολοκληρώσει το σύνολο των επιτυχιών του, είναι η κατάκτηση ενός γκραν σλαμ.

Ωστόσο, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δεν αρκείται στο να «μιλάει» μέσα από τους αγώνες τένις. Έχει ισχυρές απόψεις για διάφορα κοινωνικά θέματα, τις οποίες δεν παίρνει πίσω και υποστηρίζει μέχρι τέλους, όσο πόλεμο και αν δέχεται εξαιτίας αυτών.


https://www.instagram.com/p/CShLVX5sse2/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Μετά τις τελευταίες του δηλώσεις σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού και τη δημόσια άρνησή του να κάνει το εμβόλιο μέχρι να «γίνει υποχρεωτικό», ο διεθνούς φήμης τενίστας παραχώρησε μια συνέντευξη στο «Πρωινό» και τον Γιώργο Λιάγκα, μιλώντας για όλα! Ευθύς και ειλικρινής όπως πάντα, δεν αρνήθηκε να απαντήσει, ούτε ήρθε σε δύσκολη θέση από κάποια ερώτηση του παρουσιαστή.

«Είναι τιμή μου το ότι βρίσκομαι στο no8 της παγκόσμιας κατάταξης αθλητών. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για την καριέρα μου και την προσωπική μου ανάπτυξη», είπε αρχικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας που η αμερικανική Vogue αποκαλεί στο αφιέρωμά της «Mr Personality»

Ο Στέφανος και τα social media...

Σε σχετική ερώτηση που του έγινε για τον ενεργό ρόλο που διατηρεί στα socia media και την κατά καιρούς εκθείαση των προσωπικών του απόψεων μέσα από αυτά, ο τενίστας απάντησε: «Το να είμαι τόσο ενεργός στα social media είναι κάτι που γουστάρω εγώ προσωπικά. Θέλω να βρω τη φωνή μου μέσα από οποιαδήποτε πλατφόρμα χρησιμοποιώ και για εμένα είναι σημαντικό να προσφέρω κάτι διαφορετικό εκτός από το να παίζω μόνο τένις. Έχω, όπως και οι υπόλοιποι άνθρωποι, γνώμες και τις στηρίζω με τον τρόπο αυτόν»



«Μου αρέσει να παρακολουθώ τι συμβαίνει στη χώρα μου. Είναι πολύ σημαντικό. Μεγάλωσα εδώ και αγαπώ πολύ την Ελλάδα», συμπλήρωσε.

Θα επιστρέψει στην Ελλάδα;

Ερωτηθείς για το αν έχει σκοπό να επιστρέψει κάποια στιγμή στη χώρα μας, είπε: «Για εμένα η ακαδημία Μουράτογλου είναι μια μεγάλη στήριξη. Με έχουν υποστηρίξει τα τελευταία χρόνια, έχουν υποστηρίξει και τα αδέλφια μου. Νιώθω πολύ πιο άνετα να βρίσκομαι στη νότια Γαλλία παρά στην Ελλάδα. Οι συνθήκες προπόνησης είναι καλύτερες, έχω τη δυνατότητα να προπονούμαι σχεδόν όλο τον χρόνο σε καταπληκτικές συνθήκες και καιρό. Και προσωπικά πιστεύω ότι το κέντρο του τένις αυτή τη στιγμή είναι η νότια Γαλλία.


https://www.instagram.com/p/CSHUdgPrrCl/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ωστόσο, ο ίδιος δήλωσε ότι σκέφτεται κάποια στιγμή στο μέλλον να γυρίσει στην Ελλάδα. «Είμαι λίγο μακριά από να αγοράσω σπίτι εδώ, αλλά το έχω σαν σκοπό να το κάνω σε μερικά χρόνια».

Το γκραν σλαμ και ο πιο δύσκολος αντίπαλος

Πολλοί τίτλοι και αμέτρητες επιτυχίες στο «μανίκι» του, όμως η κατάκτηση του γκραν σλαμ παραμένει ο βαθύτερος... καημός του. «Το γκραν σλαμ θα έρθει με την προπόνηση που θα κάνω σε καθημερινή βάση και με το δικό μου πείσμα και αγάπη για το άθλημα αυτό», υποστήριξε.

Όσο για το ποια είναι η άποψή του για τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ; «Είναι πολύ σταθερός σαν παίκτης, πολύ δύσκολος αντίπαλος και με εκπλήσσει το ότι με αυτού του είδους τένις, καταφέρνει αυτά που καταφέρνει. Το τένις που παίζει θα το χαρακτήριζα σίγουρα μονοδιάστατο. Αλλά το κάνει πάρα πολύ καλά. Παίζει το καλύτερο τένις αυτή τη στιγμή και το έχει δείξει με τα αποτελέσματά του. Όπως και ο Ζβέρεφ έχει μέχρι στιγμής μια πολύ σταθερή πορεία. Δεν είναι καλύτεροι από εμένα, αλλά αυτό το διάστημα, ναι, παίζουν καλά».


https://www.instagram.com/p/CSB9SyRrRi_/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Και συνέχισε: «Βαθιά μέσα μου θεωρώ τον εαυτό μου έναν από τους καλύτερους τενίστες στον κόσμο, αλλά φυσικά θα πρέπει να το αποδείξω και μέσα στο γήπεδο. Είμαι πολύ κοντά στο να βρεθώ στο Νo1 της παγκόσμιας κατάταξης και η διαφορά είναι σε μικρές λεπτομέρειες».

Η σχέση του με την... τουαλέτα

Πολλά έχουν ακουστεί για τον χρόνο που σπαταλά στην τουαλέτα κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων στους αγώνες. Ο ίδιος απαντά: «Μου αρέσει να παίρνω τον χρόνο μου και παίρνω αρκετό χρόνο στο μπάνιο. Όχι όσο παίρνουν οι γυναίκες, αλλά σχετικά πολύ. Δεν το κάνω για να σπάσω τα νεύρα των αντιπάλων μου, όπως είπε ο Μάρει. Κυρίως όταν έχω κερδίσει ένα σετ 6-0 και παίρνω toilet break εκείνη τη στιγμή, δε νομίζω ότι με συμφέρει. Το έχω κάνει και σε αυτές τις περιπτώσεις, οπότε σίγουρα δεν είναι κάτι που το κάνω επίτηδες».


https://www.instagram.com/p/CROitcfH6s6/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Όσο για το αν πηγαίνει στα διαλείμματα των αγώνων μέσα στο μπάνιο και μιλάει στο κινητό με τον πατέρα του, Απόστολο, - κάτι που έχει ακουστεί έντονα - ο Στέφανος αρκέστηκε στο να απαντήσει χιουμοριστικά: «Όταν κοιμάμαι το βράδυ και ονειρεύομαι, ναι, συμβαίνει».

Τα ξεσπάσματα στους αγώνες

Σχετικά με τα ξεσπάσματα που έχει κατά καιρούς στους αγώνες, είπε: «Υπήρχαν στιγμές που ένιωσα ντροπή για αυτά που έκανα, ένιωσα άσχημα και αμήχανα, και νομίζω ότι είναι αυτές οι στιγμές οι οποίες σε μαθαίνουν, που μεγαλώνεις και καταλαβαίνεις ότι δεν πρέπει να ξαναγίνει το ίδιο πράγμα. Είναι σημαντικό το ότι αποκτώ τέτοιες εμπειρίες και ότι παίρνω τα καλύτερα από αυτές»


https://www.instagram.com/p/CRBeJ_TH79e/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Δεν ήμουν ποτέ κατά του εμβολιασμού»

Στη συνέχεια, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκαθάρισε ότι δεν τάχθηκε ποτέ κατά του εμβολιασμού. «Εγώ προσωπικά ποτέ δεν προώθησα τον εμβολιασμό και να ξεκαθαρίσω κάτι. Δεν ήμουν ποτέ κατά του εμβολιασμού. Υποστηρίζω οποιονδήποτε θέλει να εμβολιαστεί. Εγώ δεν έιμαι γιατρός, είμαι αθλητής του τένις και η άποψή μου μπορεί να μην είναι και η καλύτερη όταν έχει να κάνει με ιατρική. Ό,τι ερωτήσεις έχουν να κάνουν με τένις, είμαι καλύτερος σε αυτό το κομμάτι παρά στο κομμάτι της ιατρικής», δήλωσε, ενώ αποκάλυψε ότι θα εμβολιαστεί σίγουρα φέτος. «Νομίζω δεν θα υπάρχει άλλο ενδεχόμενο σύντομα, οπότε... Θα το κάνω για να έχω μια κανονική κοινωνική ζωή».

«Πρέπει να δούμε τον κορονοϊό με την καλή ματιά, να είμαστε όλοι μαζί σε αυτό και να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον», συμπλήωσε στο τέλος.

Έχει μετανιώσει για δηλώσεις του;

Σε ερώτηση που του έκανε ο Γιώργος Λιάγκας σχετικά με το αν έχει μετανιώσει για κάποια από τις δηλώσεις του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είπε: «Δεν έχω μετανιώσει ιδιαίτερα γιατί είναι δικές μου απόψεις. Ό,τι γράφω ή ό,τι λέω το έχω σκεφτεί πολλές φορές πριν. Και φυσικά δεν υπάρχει κακία ή κάτι αρνητικό πίσω από αυτό, παρότι υπήρχαν άνθρωποι που το είδαν με την κακή ματιά και φυσικά έκραξαν.
Δεν με ενοχλεί το κράξιμο γιατί δεν τα κοιτάω. Απλώς τα ακούω μετά από κάποια στιγμή γιατί έρχονται φίλοι και συγγενείς μου και με ρωτάνε. Και τους λέω “Δεν έχω ιδέα” .

Όσο για εκείνους που λένε πως πρέπει κάποια στιγμή να αλλάξει προπονητή και να μην έχει τον πατέρα του, Απόστολο, απάντησε: «Δεν υπάρχει καλύτερος προπονητής από τον πατέρα μου πιστεύω. Και το υποστηρίζω 100%. Δεν υπάρχει καμία σκέψη να τον αλλάξω».

Cover photo: @stefnostsitsipas98