Ο Gordon Ramsay μαγείρεψε στη Σαντορίνη και «τα άκουσε» από την κ. Κατίνα - Η άγνωστη λεπτομέρεια

Ο Gordon Ramsay μαγείρεψε στη Σαντορίνη και «τα άκουσε» από την κ. Κατίνα - Η άγνωστη λεπτομέρεια

«Σήμερα μάθαμε όλοι ένα μάθημα. Ακόμα και οι θεοί κάνουν λάθη», είπε ο συνάδελφος του Ramsay, καθώς ο σεφ έκανε τη σάλτσα πολύ αλμυρή!

Ατελείωτα βίντεο μαγειρικής, αυστηρή κριτική, ατάκες που γίνονται memes, καμία διάθεση για παιχνίδια με ανθρώπους που δεν παίρνουν σοβαρά τη μαγειρική και, φυσικά, λαχταριστά ήδη από την όψη πιάτα. Κάπως έτσι θα ήταν το ρεζουμέ της υπόστασης του Gordon Ramsay στην τηλεόραση και κατ’ επέκταση στις ζωές μας.

Ο Βρετανός σεφ με τη συντροφιά δύο συναδέλφων του, Gino D’Acampo και Fred Sirieix, ταξίδεψαν στην Ελλάδα για να μαγειρέψουν και να δημιουργήσουν με τα ντόπια υλικά. Το πρώτο επεισόδιο του «Gordon, Gino & Fred Go Greek» προβλήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου ενώ το δεύτερο είναι προγραμματισμένο για σήμερα, 4 Οκτωβρίου.

Gordon Ramsay: Είδαμε το παραμυθένιο σπίτι του και δεν έχουμε λόγια (video)

Η επίσκεψη του Ramsay στη Σαντορίνη

Αφού, λοιπόν, το τρίο των σεφ έκανε τη στάση του στην Κρήτη, σειρά είχε η Σαντορίνη.



«Gino, η κάππαρη της Σαντορίνης είναι από τις καλύτερες στον κόσμο», ακούγεται να λέει ο Ramsay, λίγο πριν δώσει σε μία Ελληνίδα γιαγιά να δοκιμάσει λίγη από τη salsa verde με κάππαρη από τη Σαντορίνη που έφτιαξε για τις γαρίδες. Η αντίδραση, όμως, δεν ήταν αυτή που θα περίμενε.

«Πολύ αλάτι», του αποκρίθηκε εκείνη, κάνοντας όλους τους παρευρισκόμενους -συμπεριλαμβανομένου και του Ramsay- να ξεσπάσουν σε γέλια.

«Σήμερα μάθαμε όλοι ένα μάθημα. Ακόμα και οι θεοί κάνουν λάθη», είπε στην κάμερα ο Gino.

Ο Ramsay έσπευσε να διορθώσει το λάθος του προσθέτοντας ζάχαρη και χυμό λεμόνι.



Η κυρία Κατίνα, όπως σχολίασαν στην εκπομπή, φημίζεται για τον μουσακά της και γενικά για τις μαγειρικές της ικανότητες και δε δίστασε να πει ότι ακόμα και το φαγητό του Ramsay. Ο ίδιος, πάντως, επισκέφτηκε και το εστιατόριό της για να δοκιμάσει τον μουσακά, ενώ είχε στείλει ήδη από τον χειμώνα ανθρώπους της ομάδας του να ελέγξουν τον χώρο.

FYI: Τα γυρίσματα έγιναν στις αρχές του Μαΐου και όχι τώρα πρόσφατα, όπως υπέθεσαν πολλοί λόγω της κυκλοφορίας της συνέντευξης αυτές τις εβδομάδες. Οπότε, ο διάσημος σεφ δε βρίσκεται στην παρούσα φάση στην Ελλάδα.



Ο Gordon Ramsay και τα Michelin

O Gordon Ramsay γεννήθηκε στο Johnstone της Σκωτίας και ήρθε στη δημοσιότητα μέσα από μία mini σειρά του 1999, «Boiling Point». Δύο χρόνια πριν, ίδρυσε το παγκόσμιο γκρουπ εστιατορίων του, Gordon Ramsay Restaurants, ενώ μέχρι σήμερα τού έχουν απονεμηθεί 16 αστέρια Michelin -Αυτήν τη στιγμή έχει 7-. Ο Ramsay είναι σήμερα ένας από τους πιο διάσημους και επιφανείς σεφ στον κόσμο.