H απάντηση του Λευτέρη Πετρούνια για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωσή του

H απάντηση του Λευτέρη Πετρούνια για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωσή του

«Η δήλωσή μου πήρε μια διαφορετική κατεύθυνση από αυτό που στην πραγματικότητα πρεσβεύω», δήλωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram o Ολυμπιονίκης της ενόργανης.

Οι δηλώσεις του Ολυμπιονίκη της ενόργανης γυμναστικής Λευτέρη Πετρούνια προκάλεσαν αντιδράσεις, με τους υπέρμαχους του κινήματος #metoo να εναντιώνονται με την τοποθέτησή του σ' ένα θέμα-φωτιά.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας βρέθηκε χθες βράδυ σε ένα εταιρικό event και μίλησε μπροστά στις κάμερες για την προσωπική του ζωή αλλά και για τον αθλητισμό. Καθώς απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το πώς βιώνει πια την πατρότητα αλλά και το πώς είναι η σχέση του με την σύζυγό του, Βασιλική Μιλλούση, ο Ολυμπιονίκης κλήθηκε να πάρει θέση και να σχολιάσει τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης που έχουν έρθει στο φως τον τελευταίο καιρό στον χώρο του αθλητισμού.

Η άστοχη δήλωση του Λευτέρη Πετρούνια για το #metoo ξεσήκωσε αντιδράσεις

«Ο πρωταθλητισμός είναι ένας πολύ σκληρός κλάδος. Από εκεί και πέρα, εάν υπήρξαν, εάν, γιατί δεν έχω δει κάτι, εάν υπήρξαν μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ», είπε και συνέχισε λέγοντας: «Όμως, δεν έχω δει κάποιον αθλητή που βρίσκεται στην επιφάνεια και έχει τα φώτα πάνω και έχει καταφέρει τους στόχους να τους υλοποιήσει, δεν έχει τέτοιο back up ή τέτοιου είδους παράπονο, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό».

Όπως ήταν αναμενόμενο τα λόγια του σχολιάστηκαν από τους υποστηρικτές του κινήματος #metoo, ενώ καυστικά ήταν και τα σχόλια πολλών δημοσιογράφων οι οποίοι χαρακτήρισαν τις δηλώσεις τους «ατυχείς».

Η απάντηση του Λευτέρη Πετρούνια μέσω του λογαριασμού του στο Instagram

«Η δήλωσή μου πήρε μια διαφορετική κατεύθυνση από αυτό που στην πραγματικότητα πρεσβεύω. Πιστεύω ακράδαντα ότι κάθε ένας και κάθε μία που δημοσιοποιεί την προσωπική του ιστορία είναι σίγουρα γενναίος και αξιέπαινος. Η στήριξή μου σε όποιον έχει υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας είναι απολύτως ξεκάθαρη», έγραψε σε story πριν από λίγο ο Λευτέρης Πετρούνιας μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, εξηγώντας πως οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν.

petrounias apantisi

Στη συνέχεια ανέβασε ένα δεύτερο story με τη φωτογραφία της Σοφίας Μπεκατώρου γράφοντας συγκεκριμένα:

«Μην ξεχνάμε τις θέσεις μου από την πρώτη μέρα», παρουσιάζοντας ένα post που είχε κάνει όταν η Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας είχε μιλήσει για την σεξουαλική κακοποίηση που δεχόταν από παράγοντα της Ομοσπονδίας.

petrounias

O Oλυμπιονίκης εμφανίστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, μιλώντας ζωντανά με τον Νίκο Χατζηνικολάου, εκφράζοντας τη συγγνώμη του για την άστοχη δήλωσή του.



Από την πρώτη στιγμή δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια ξεσήκωσαν αντιδράσεις ακόμη και στο Twitter όπου για πρώτη φορά ο πρωταθλητής έγινε trend, αποσπώντας όχι και τόσο θετικά σχόλια.