Η Σοφία Μπεκατώρου παίρνει θέση για τις δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια

Η Σοφία Μπεκατώρου παίρνει θέση για τις δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια

«Πιστεύω πως ήταν κακώς κείμενο», δήλωσε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης.

Όλα όσα είπε ο Ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής Λευτέρης Πετρούνιας προκάλεσαν αντιδράσεις, με τους υπέρμαχους του κινήματος #metoo να εναντιώνονται με την τοποθέτησή του σ' ένα θέμα-φωτιά.

Η σύζυγός του και επίσης αθλήτρια, Βασιλική Μιλλούση αποκάλυψε στο Happy Day και την Σταματίνα Τσιμτσιλή, ότι βιώνει την πιο δύσκολη στιγμή της ζωής της.

H απάντηση του Λευτέρη Πετρούνια για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωσή του

Σήμερα η Σοφία Μπεκατώρου τοποθετήθηκε επάνω στο θέμα των δηλώσεων του Λευτέρη Πετρούνια και μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι». Η Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοϊάς είπε χαρακτηριστικά:

«Από τη στιγμή που ο Λευτέρης έχει ανασκεύασε τη δήλωσή του, θεωρώ πως έχει κατανοήσει το λάθος που έγινε στις πρώτες του δηλώσεις. Για μένα είναι πολύ ξεκάθαρο πως τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν έχουν να κάνουν ούτε με το φύλο ούτε με την καταγωγή, ούτε με την προέλευση κάποιου ανθρώπου, ούτε την οικονομική του κατάσταση», και συνέχισε λέγοντας:

«Η κακοποίηση είναι ένα κακούργημα. Από εκεί και πέρα, χωρίς να εστιάσω συγκεκριμένα στον Λευτέρη, τα λόγια αυτά θεωρώ ότι μπορούν κάλλιστα να εκπροσωπούν κάποιο μερίδιο ανθρώπων μέσα στην κοινωνία μας και γι΄αυτόν τον λόγο πρέπει να εστιάσουμε στην Παιδεία μας έτσι ώστε να φροντίζουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν τι σημαίνει κακοποίηση. Δεν μπορώ να ξέρω την πρόθεσή του, το μόνο που ξέρω είναι ότι εγώ προσωπικά στηρίζω στηρίζω όλα τα θύματα κακοποίησης, ανεξαρτήτου προελεύσεως. Ξέρω πολύ καλά ότι κάποιος ή κάποια, για να βγουν να μιλήσουν δημόσια, έχουν περάσει από ένα κυκεώνα και καταβάλλουν μία τεράστια προσπάθεια. Και μόνο αυτό είναι αξιέπαινο για τα θύματα».

bekatorou3

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν έχει μιλήσει η ίδια με τον Λευτέρη Πετρούνια, η Σοφία Μπεκατώρου είπε: « Δεν έχω έρθει σε επαφή μαζί του, αλλά θα μιλήσουμε. Μου έχει στείλει τη δήλωσή του κι εγώ δεν την είχα δει. Ούτως ή άλλως πιστεύω πως ήταν κακώς κείμενο. Νομίζω και μόνο να κάτσει να σκεφτεί ότι θα μπορούσε κάλλιστα να συμβεί κάτι στο δικό του παιδί, και μόνο αυτό θα είναι ικανό για να κατανοήσει το πόσο άσχημα έχουν νιώσει αυτά τα θύματα τα οποία έχουν κακοποιηθεί».



Οι δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια

«Η δήλωσή μου πήρε μια διαφορετική κατεύθυνση από αυτό που στην πραγματικότητα πρεσβεύω», δήλωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram o Ολυμπιονίκης της ενόργανης.


Ο Λευτέρης Πετρούνιας βρέθηκε την Πέμπτη (21/10) το βράδυ σε ένα εταιρικό event και μίλησε μπροστά στις κάμερες για την προσωπική του ζωή αλλά και για τον αθλητισμό. Καθώς απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το πώς βιώνει πια την πατρότητα αλλά και το πώς είναι η σχέση του με την σύζυγό του, Βασιλική Μιλλούση, ο Ολυμπιονίκης κλήθηκε να πάρει θέση και να σχολιάσει τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης που έχουν έρθει στο φως τον τελευταίο καιρό στον χώρο του αθλητισμού.

Η απάντηση του Λευτέρη Πετρούνια μέσω του λογαριασμού του στο Instagram

«Η δήλωσή μου πήρε μια διαφορετική κατεύθυνση από αυτό που στην πραγματικότητα πρεσβεύω. Πιστεύω ακράδαντα ότι κάθε ένας και κάθε μία που δημοσιοποιεί την προσωπική του ιστορία είναι σίγουρα γενναίος και αξιέπαινος. Η στήριξή μου σε όποιον έχει υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας είναι απολύτως ξεκάθαρη», έγραψε σε story πριν από λίγο ο Λευτέρης Πετρούνιας μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, εξηγώντας πως οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν.