Ηθοποιός της ταινίας «Rust» κατηγορεί τον Alec Baldwin! Δεν έλεγξε το όπλο του μόλις το παρέλαβε

Ιωάννα Τζανή
Ηθοποιός της ταινίας «Rust» κατηγορεί τον Alec Baldwin! Δεν έλεγξε το όπλο του μόλις το παρέλαβε

Ο Ian Hudson ένιωσε ότι ήταν εντελώς απροστάτευτος κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων που, μάλιστα, περιείχαν πυροβολισμούς.

Το τραγικό περιστατικό που συνέβη στα γυρίσματα της ταινίας «Rust», με τον Alec Baldwin να σκοτώνει τη διευθύντρια φωτογραφίας Halyna Hutchins, συνεχίζει να απασχολεί να αμερικανικά ΜΜΕ και όλοι ψάχνουν να βρουν εξηγήσεις.

Μιλώντας στο TMZ, o Ian A. Hudson, ένα βασικό μέλος του καστ της ταινίας «Rust», αποκάλυψε ότι οι ηθοποιοί που ήταν πιο έμπειροι από εκείνον, έλεγξαν τα όπλα τους 2 ή 3 φορές αφού τα παρέλαβαν από το οπλοστάσιο και δεν είχε σημασία αν τους έλεγαν ότι το όπλο ήταν άδειο ή γεμάτο. Αντίθετα, ο Alec Baldwin δεν έλεγξε το όπλο, αλλά βασίστηκε στον βοηθό σκηνοθέτη, Dave Halls, που τον διαβεβαίωσε ότι δεν περιείχε σφαίρες.


https://www.instagram.com/tv/CVYhFEtK2WV/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Hutchins: Ποιος έδωσε το όπλο στον Baldwin - Μέλος του συνεργείου αποχώρησε λίγο πριν το δυστύχημα

Οι επικίνδυνες συνθήκες που επικρατούσαν στα γυρίσματα

Ο Ian Hudson υποστήριξε ότι η τελευταία του σκηνή στην ταινία γυρίστηκε στις 8 Οκτωβρίου και ήταν μια σκηνή με ανταλλαγή πυροβολισμών όπου ο ίδιος έπεφτε νεκρός από τις σφαίρες. Όπως είπε ο ίδιος, τρομοκρατήθηκε μόλις είδε ότι υπήρχαν 20 πιστόλια και 2 τουφέκια και η μοναδική προστασία από τυχόν ατύχημα ήταν κάποιο είδος ασπίδας γύρω από την κάμερα.

Ο ηθοποιός περιέγραψε αυτήν την ασπίδα, λέγοντας ότι το μόνο σημείο που βρισκόταν σε έκθεση ήταν ο φακός. Εκείνος στεκόταν λίγο πιο μπροστά από την κάμερα και αναρωτιόταν για ποιο λόγο υπήρχε ανάγκη να προστατευθεί η κάμερα, ενώ εκείνος ήταν εντελώς εκτεθειμένος στον κίνδυνο. Ο Ian Hudson πρόσθεσε, επίσης, ότι υπήρχαν άνθρωποι πίσω από τις κάμερες κατά τη διάρκεια της σκηνής του πυροβολισμού, κάτι το οποίο δε θα έπρεπε να συμβαίνει.



«Δεν παραπονέθηκα για να μην προκαλέσω πρόβλημα»

Ο Ian Hundson δήλωσε ότι ένιωθε ότι αυτή η σκηνή ήταν «απειλητική για τη ζωή του», καθώς τα όπλα στρέφονταν προς το μέρος του και, μπορεί οι σφαίρες να είχαν αφαιρεθεί, αλλά αυτό δημιουργούσε μια ορμή αέρα που τον χτύπησε πολλές φορές. Ο ηθοποιός είπε, επίσης, ότι χτυπήθηκε από μικρά κομμάτια χαρτονιού.

Όπως παραδέχτηκε ο ίδιος, δεν παραπονέθηκε επειδή ήταν νέος στη δουλειά και ένιωθε ότι θα τον θεωρούσαν πρόβλημα αν εξέφραζε ανησυχία.

Αμέσως μετά, ο Ian Hudson διαβεβαίωσε ότι δεν είδε ποτέ κανέναν να χρησιμοποιεί τα όπλα «για πλάκα» όταν δεν πραγματοποιούνταν γυρίσματα.