Hutchins: Ποιος έδωσε το όπλο στον Baldwin - Μέλος του συνεργείου αποχώρησε λίγο πριν το δυστύχημα

Νατάσσα Σχοινά
Hutchins: Ποιος έδωσε το όπλο στον Baldwin - Μέλος του συνεργείου αποχώρησε λίγο πριν το δυστύχημα

Οι νέες πληροφορίες αλλάζουν τα δεδομένα - Τα προβλήματα με την ασφάλεια στο σετ είχαν ξεκινήσει μέρες πριν.

Μόλις μερικές ημέρες έχουν περάσει από τότε που ο Alec Baldwin σκότωσε κατά λάθος τη διευθύντρια Φωτογραφίας της νέας του ταινίας «Rust», Halyna Hutchins. Η 42χρονη σύζυγος και μητέρα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και άφησε την τελευταία της πνοή λίγο μετά, ενώ ο 48χρονος σκηνοθέτης Joel Souza που επίσης τραυματίστηκε χωρίς να κινδυνεύει, ευτυχώς, η ζωή του.

«Είμαι συντετριμμένος από την απώλεια της φίλης και συνεργάτιδάς μου, Halyna. Ήταν ευγενική, φωτεινή, απίστευτα ταλαντούχα, πάλευε για το παραμικρό και με πίεζε να είμαι καλύτερος», είπε ο σκηνοθέτης για το δυστύχημα, αφότου πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Christus St. Vincent Regional Medican Center στο Santa Fe.



Ο Alec Baldwin σκότωσε γυναίκα στα γυρίσματα της νέας του ταινίας! Τι συνέβη

Τι έγινε, τελικά, με το όπλο - Οι νέες εξελίξεις

Το prop gun που κρατούσε στα χέρια του ο Alec Balwin φαίνεται πως του έδωσε ο βοηθός σκηνοθέτη, Dave Halls, φωνάζοντας «cold gun». Το «cold gun» σημαίνει πως το όπλο είναι ασφαλές κι ότι δεν έχει κανονικές σφαίρες.

Τα όπλα που χρησιμοποιούνται στις ταινίες είναι πολλές φορές αληθινά, αλλά έχουν είτε σφαίρες είτε άδεια που ουσιαστικά έχουν μπαρούτι απλώς για να δημιουργήσουν τον θόρυβο και μία λάμψη.

baldwin gun

Το ABC7 αναφέρει, όμως, πως μερικές ώρες πριν το δυστύχημα, μέλος του συνεργείου αποχώρησε από την ταινία για να διαμαρτυρηθεί για τις συνθήκες των γυρισμάτων, συμπεριλαμβανομένου και του θέματος της ασφάλειας. Μάλιστα, διαφωνίες είχαν προκύψει ήδη από τις αρχές του Οκτωβρίου με μέλη του συνεργείου να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους τόσο για τα μέτρα ασφάλειας όσο και το μέρος της διαμονής τους.

Το Μέσο επίσης αναφέρει ότι ο Halls δεν απάντησε κατευθείαν στην κλήση που του έγινε για να σχολιάσει.

Το ανησυχητικό περιστατικό πέντε μέρες πριν

Ερευνητές των συνθηκών ασφάλειας στο New Mexico άρχισαν να διερευνούν το δυστύχημα και το κατά πόσο η παραγωγή πληρούσε τις απαραίτητες προδιαγραφές. Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, δύο μέλη του συνεργείου τούς ανέφεραν ότι πέντε μέρες πριν τον θάνατος της Hutchins, ο stunt double του Baldwin κατά λάθος πυροβόλησε δύο σφαίρες, επίσης έχοντας ακούσει ότι δεν ήταν γεμάτο το όπλο. Το ίδιο Μέσο ανέφερε ότι είχαν προηγηθεί κι άλλοι κατά λάθος πυροβολισμού, χωρίς να τραυματιστεί κάποιος, αλλά καταδεικνύοντας την επικινδυνότητα των συνθηκών.



Η αντίδραση του Alec Baldwin

baldwin

Ο Alec Baldwin εμφανίστηκε συγκλονισμένος με αυτό που συνέβη. Τόσο στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν λίγο μετά το δυστύχημα όσο και στις δηλώσεις τους.

«Συνεργάζομαι πλήρως για την έρευνα της αστυνομίας σχετικά με το πώς συνέβη αυτή η τραγωδία και είμαι σε επαφή με τον σύζυγό της, προσφέροντας τη στήριξή μου σε εκείνον και στην οικογένειά του. Η καρδιά μου ράγισε για τον σύζυγό της, τον γιο τους και όλους όσους ήξεραν και αγαπούσαν την Halyna», έγραψε ο 63χρονος ηθοποιός στον λογαριασμό του στο Twitter.

Συντετριμμένος ο Alec Baldwin - Οι δηλώσεις μετά τον πυροβολισμό και τον θάνατο της Halyna Hutchins

Ο ηθοποιός συναντήθηκε και με τον σύζυγο της Halyna, Matthew Hutchins, και τον γιο τους, με τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν να τον δείχνουν καταρρακωμένο.

https://www.instagram.com/p/CVcIxO0LNhX

Η συγκινητική ανάρτηση του συζύγου της, Matthew

Στις 23 Οκτωβρίου, ο σύζυγος της Halyna Hatchins, Matthew, έκανε μία πολύ συγκινητική ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter ζητώντας το κοινό να σεβαστεί το πένθος τους και να τους αφήσει να διατηρήσουν την ιδιωτικότητά τους.

«Η Halyna μάς ενέπνεε όλους με το πάθος και το όραμά της, και η κληρονομιά της έχει υπερβολικά μεγάλη σημασία για να αποτυπωθεί σε λέξεις. Η απώλειά μας είναι τεράστια και ζητάμε από τα media να σεβαστούν την ιδιωτικότητα της οικογένειάς μου, καθώς αντιμετωπίζουμε το πένθος μας. Ευχαριστούμε όλους όσους μοιράζουν φωτογραφίες και ιστορίες της ζωής της»

Στη συνέχεια θα βρεις μερικές από τις φωτογραφίες που δείχνουν το κοινό να ανάβει κεριά και να προσεύεχεται για την ανάπαυση της Halyna Hutchins.