Το πριγκιπάτο και η ζωή στο Μονακό μετά τον γάμο του Αλβέρτου

Το πριγκιπάτο και η ζωή στο Μονακό μετά τον γάμο του Αλβέρτου

Μπήκαμε στο Πριγκιπάτο του Μονακό και σας μεταφέρουμε όλο το κλίμα αλλά και τις χιλιάδες κόσμου που οδηγείται εκεί για να δει από κοντά όλα όσα παρακολουθήσαμε στην τηλεόραση.

Η χλιδή δεν περιγράφεται στο παλάτι του Αλβέρτου και της Σαρλίν στο Μονακό. Είχα την χαρά να κάνω αυτό το ταξίδι για να δω και εγώ από κοντά αυτό που λένε ότι μένεις με το στόμα ανοιχτό όταν πατήσεις σε αυτό το θέρετρο της νότιας Μεσογείου.

Πληρώνεις ένα ποσό των 19 ευρώ και έχεις την δυνατότητα να ξεναγηθείς μέσα στο μουσείο του Ναπολέοντα που συνδέεται με το παλάτι, τον χώρο που έγινε η γαμήλια δεξίωση του ζευγαριού, βλέπεις το αυτοκίνητο που έφυγαν μαζί από το πριγκιπάτο, το νυφικό της Σαρλίν αλλά και την ιστορία αυτού του χώρου σε δέκα μεταφράσεις.

Πάνω από ένα εκατομμύριο τουρίστες σύμφωνα με τις αρχές εκεί πέρασαν από τις 15 Ιουνίου μέχρι και σήμερα. Παντού βλέπεις φωτογραφίες τους, διαγγέλματα, σουβενίρ. Η εκμετάλλευση στο μεγαλείο της με τους τουρίστες να περιμένουν ώρες ουράς για να βγάλουν μια φωτογραφία στο κάδρο του Αλβέρτου και της γυναίκας του.

Πολύ αστείο μου ακούγεται αλλά το έκανα και εγώ. Την στιγμή που κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα όπως μετέδιδαν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία όλοι εκεί σπεύδουν να ζήσουν την μαγεία του Μόντε Καρλο και του Μονακού. Καζίνο, γιοτ, ακριβά εστιατόρια και η περίφημη πίστα της φόρμουλά μέσα στο λιμάνι.