Η Ελένη Μενεγάκη είναι πια η παπαράτσι του εαυτού της - Πώς το Internet της άλλαξε τη ζωή!

Κατερίνα Μπούσιου
Η Ελένη Μενεγάκη είναι πια η παπαράτσι του εαυτού της - Πώς το Internet της άλλαξε τη ζωή!

Το κορίτσι της πρώτης σελίδας, έγινε η γυναίκα του Instagram, το οποίο πλέον έγινε το δικό της πρακτορείο ειδήσεων της προσωπικής της ζωής.

Η Ελένη Μενεγάκη, η οποία σήμερα γιορτάζει τα 52 της γενέθλια, είναι το πιο εμπορικό πρόσωπο ever στα ελληνικά media. Χωρίζει, παντρεύεται, γίνεται μάνα, πάει διακοπές, για ψώνια, διασκεδάζει, πάει κομμωτήριο, αλλάζει κανάλι. Όλα είναι θέμα. Η μέχρι πρόσφατα βασίλισσα του περιοδικού τύπου – στην μεγάλη ακμή των εντύπων – έγινε πια η παπαράτσι του εαυτού της. Τώρα η ίδια φωτογραφίζει την προσωπική της ζωή και την προσφέρει στο κοινό της όποτε το επιθυμεί.

Style edition: Γιατί η Ελένη φέτος δε μοιάζει με τον παλιό της εαυτό



To δυο πιο εμπορικά της εξώφυλλα

Η φράση «βάλε μια Μενεγάκη στο εξώφυλλο για να σωθούμε» είναι η πιο συχνή που έχει ειπωθεί στα δημοσιογραφικά επιτελεία των περιοδικών παλαιότερα, στην μεγάλη ακμή των εντύπων. Οι μάχες που έχουν γίνει για ένα παπαρατσικό της, ένα στιγμιότυπο προσωπικό και οικογενειακό είναι παροιμιώδης. Μέχρι και πρόσφατα.

Κόντρες παπαράτσι με τα αυτοκίνητά τους να την ακολουθούν, ξενύχτια έξω από το σπίτι της, αντίσκηνα στο πιο ψηλό βουνό στα Άχλα με τους παπαράτσι με στολή εκστρατείας να περιμένουν στο λιοπύρι πότε η Ελένη θα πάει για μπάνιο με τον Μάκη τα πρώτα χρόνια του δεσμού τους και πότε μέχρι πρόσφατα θα κάνει ηλιοθεραπεία με τη μικρή Μαρίνα και με τα άλλα της παιδιά. Αφήστε τα δρομολόγια από την Ραφήνα για την ‘Άνδρο και τα τηλεφωνήματα μεταξύ των φωτογράφων «θα φύγει με το δρομολόγιο των 5. Όχι τελικά θα φύγει το πρωί»...

eleni giannis

Πέρα από κάθε άλλο ρεκόρ, οι δυο έκτακτες εκδόσεις που έβγαλαν το περιοδικό ΟΚ και το περιοδικό Hello, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου του 2010, μια μέρα μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου της με τον Γιάννη Λάτσιο παραμένουν τα δύο πιο εμπορικά τεύχη σε όλη την ιστορία του περιοδικού τύπου με πωλήσεις πάνω από 100 χιλιάδες τεύχη, έκαστον. Οι δύο μεγαλύτεροι εκδοτικοί όμιλοι, ο όμιλος Λυμπέρη και η ΙΜΑΚΟ του Πέτρου Κωστόπουλου, επιδόθηκαν την προηγούμενη μέρα σε ένα απίστευτο κυνήγι του ποιος θα κλείσει πρώτος το τυπογραφείο, ποιος θα κόψει το μεγαλύτερο τιράζ, ποιος θα βγει πρώτος στα περίπτερα.

Ακολούθησε το εξώφυλλο αποκάλυψη του ΟΚ από το πρώτο κρυφό ραντεβού με τον Μάκη Παντζόπουλο σε ταβέρνα της Νέας Μάκρης, το οποίο έθεσε σε περιπέτειες και την προσωπική της σχέση με τον κουμπάρο της Πέτρο Κωστόπουλο.


https://www.instagram.com/p/BtNXP6yAv4j/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αποκαλύψεις που έκανε η ίδια στο Internet

Τώρα πια επικρατεί η φράση «έβαλε τίποτε η Ελένη στο Instagram;». Και φυσικά αυτή η τάση της παρουσιάστριας να παρουσιάζει εκείνη και μόνο ότι αφορά την προσωπική της ζωή, ξεκίνησε όχι μόνο επειδή αγάπησε την τεχνολογία, αλλά μετά τα πρώτα γενέθλια της δεύτερης κόρης της Βαλέριας.Τότε που είχε κάνει ασφαλιστικά μέτρα στον όμιλο Λυμπέρη για την δημοσίευση κάποιων φωτογραφιών από το πάρτι της μικρής.

Γνωστή η ανταλλαγή δηλώσεων με τον εκδοτικό όμιλο που μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε μοιραστεί και με δική της θέληση όλη της την ζωή και η πλήρης ρήξη στην μεταξύ τους σχέση.


https://www.instagram.com/p/CL9L4BvFhLL/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τώρα πια η ίδια αποφασίζει τι θα μοιραστεί ως εικόνα από γεγονότα της ζωής της

-Για πρώτη φορά πριν από δυο χρόνια έβαλε φωτογραφία της μικρής Μαρίνας, χωρίς pixel. Ζήτησε μάλιστα εκείνη την ημέρα να μην αναπαραχθεί η φωτογραφία της από τα site. Έγινε σεβαστό με μερικές εξαιρέσεις και λίγες ώρες μετά κατέβασε την φωτογραφία.

-Για πρώτη φορά πριν ένα χρόνο μας αποκάλυψε την φωτογραφία από τη βάφτιση πάλι της μικρής Μαρίνας το καλοκαίρι του 2015 στην Μονή Παναχράντου στην ‘Άνδρο με νονούς τα τρία της αδέλφια.

menegaki vaftisi marinas

- Επίσης για πρώτη φορά μας αποκάλυψε φωτογραφίες όλων της των παιδιών από βρεφική ακόμη ηλικία, ιδιωτικές στιγμές τους, μας αφιέρωσε κάποιες πολύ τρυφερές εικόνες με τον σύζυγό της Μάκη, φιλιά, αγκαλιές, γιορτές στο σπίτι με όλη την οικογένειά της και την οικογένεια Παντζόπουλου, άνοιξε το photo άλμπουμ της ζωής της με την μητέρα της και τον αδελφό της.

-Είδαμε τον προσωπικό της χώρο, το σπίτι της στα Μελίσσια. Η Ελένη στον κήπο, η Ελένη να μαγειρεύει στην κουζίνα της, η Ελένη στο σαλόνι της, στο γραφείο της (μέχρι και live έκανε στην πρώτη καραντίνα).

-Μας έχει καλέσει στις διακοπές της και μας έχει αποκαλύψει -έστω και με καθυστέρηση- τις εξωτικές εξορμήσεις της στην Νότια Αφρική, στις Μαλδίβες και αλλού. ‘Έχουμε κάνει μίνι κρουαζιέρες στο Αιγαίο και στο Ιόνιο μαζί της.

menegaki taxidi

Φυσικά το Instagram δεν είναι απλά ένα μέσο προβολής της ζωής της ή της δουλειάς της με καθημερινά update της εκπομπής της. Είναι και ένα μέσο διαφημιστικής καμπάνιας διάφορων προϊόντων.

Και σε αυτό επίσης η Ελένη για να το πούμε λαικά…πουλάει.

Δείτε στη photo gallery που ακολουθεί μερικές από τις στιγμές που η ίδια μας αποκάλυψε και κάποια από τα πιο ιδιαίτερα εξώφυλλά της